Nederlandse CL-onderonsjes eindigen allebei in gelijkspel

14 september 2021De eerste Champions League-dag zit erop. In twee wedstrijden stonden Nederlanders lijnrecht tegenover elkaar, maar de duels eindigden in een gelijkspel. In het duel tussen Villarreal en Atalanta Bergamo vielen vier doelpunten, het duel tussen Lille OSC en VfL Wolfsburg was het enige 'hoogtepunt' een rode kaart.

Nederlandse CL-onderonsjes eindigen allebei in gelijkspel

Villarreal - Atalanta Bergamo 2-2
Marten de Roon en Robin Gosens zijn het Champions League-seizoen begonnen met een gelijkspel tegen Arnout Danjuma Groeneveld. De Italiaanse ploeg kwam na zes minuten op voorsprong in het hol van de leeuw. Remo Freuler zette zijn team op voorsprong, maar een half uur later zorgde Manu Trigueros voor de gelijkmaker.

De Nederlandse buitenspeler, die als invaller binnen de lijnen kwam, leek de matchwinner te worden na zijn treffer een kwartier voor tijd. Na een balverovering en een snelle pass van Gerard Morena schoot Danjuma de bal buiten bereik van de doelman tegen de touwen, maar de Italianen kwamen alsnog langszij via Robin Gosens. Het zorgde voor een pittige slotfase, waarin Francis Coquelin na twee gele kaarten van het veld moest. Met tien tegen elf veranderde de stand echter niet meer.

Lille OSC - VfL Wolfsburg 0-0
Sven Botman moest ook genoegen nemen met een punt tegen Mark van Bommel en Wout Weghorst. De wedstrijd eindigde zoals het begon: zonder treffers. Beide ploegen eindigden de wedstrijd echter niet met elf man. Bij de ploeg uit Duitsland moest verdediger John Brooks namelijk vroegtijdig naar de kant. Hij kreeg na een uur zijn tweede gele kaart, waarna de Fransen vol de aanval zochten. Lille had drie gevaarlijke pogingen, maar Koen Casteels wist zijn doel schoon te houden. Lille wist wel te scoren via David, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat de bal tijdens de aanval over de zijlijn ging. Daardoor blijft Van Bommel zijn goede reeks voortzetten.

Lees ook: Dominant Bayern laat 'Oranje' Barcelona kansloos in Camp Nou

UEFA Champions League

gerelateerd