Spaanse media kritisch na 'lastig debuut' Luuk de Jong

15 september 2021 – Het debuut van Luuk de Jong in het shirt van FC Barcelona werd niet wat hij ervan gehoopt had. De Catalanen werden met 0-3 weggetikt door Bayern München en niemand kwam zo weinig in het stuk voor als de Nederlandse spits. In de Spaanse media hoefde hij dan ook niet op goede beoordelingen te rekenen.

Spaanse media kritisch na 'lastig debuut' Luuk de Jong

'Verwaarloosd', zo vatte Mundo Deportivo het optreden van Luuk de Jong samen. De krant rekende dat echter niet zozeer hemzelf aan, maar bekritiseerde vooral de speelwijze van Barça. 'Het aantrekken van een lange spits en hem vervolgens geen hoge ballen geven is absurd', luidde de kritiek. 'Zelf slaagde hij er ook niet in om ballen vast te houden die tot een aanval konden leiden.'

Marca sprak van een 'lastig optreden' bij het debuut van De Jong en constateerde dat 'hij duidelijk nog niet volledig fit is'. 'Het was geen memorabel debuut', zag ook AS, het enige medium van de drie dat cijfers uitdeelde en De jong daarbij 4 beoordeelde. 'Hij slaagde er niet in om een bijdrage te leveren en werd uiteindelijk vervangen door Coutinho.' 

Memphis en Frenkie
Memphis Depay was, samen met Marc-André ter Stegen en Ronald Araújo, met een 7 de hoogst beoordeelde basisspeler. AS beschreef hoe hij voorin weinig ballen kreeg en zich daarom liet zakken om toch aanvallen op te zetten. De andere media vonden dit niet genoeg. 'Zijn acties waren redelijk wanneer hij aan de bal kwam. Het probleem van Barça was dat dat vrijwel niet gebeurde', schreef Marca.

Dezelfde krant noemde Frenkie de Jong 'een van de weinige lichtpuntjes bij Barcelona'. 'Hij was zelfverzekerd en beheerst als altijd en stond aan het begin van alles wat de Catalanen goed deden. Hij stak dribbelend het middenveld over en speelde enkele slimme ballen.' AS zag hetzelfde - hoewel Bayern München wel de slag op het middenveld won - en stelde dat hij nu al een van de veteranen van Barça lijkt. De krant vond zijn optreden een 6 waard.

UEFA Champions League

gerelateerd