Rensch: "Van Gaal vond me zó'n goede speler"

15 september 2021 – Devyne Rensch keerde afgelopen week terug bij Ajax als kersvers international. Toch moet hij in Amsterdam slechts genoegen nemen met een reserverol. De achttienjarige verdediger zelf heeft daar op dit moment vrede mee.

Rensch: "Van Gaal vond me zó'n goede speler"

"Voor mij was het een mooi ervaring om daar te zijn. Om dan ook nog mijn debuut te maken, maakt het nog mooier", zei Rensch tegenover de NOS over zijn eerste oproep voor Oranje. Dat Van Gaal, die er normaal juist de nadruk op legt dat zijn internationals bij hun clubs moeten spelen, voor Ajax-reserve Rensch koos, was opmerkelijk. "Hij vond me zó'n goede speler en heeft aangegeven dat ik het als invaller ook goed deed", legde Rensch uit. "Hij zei: 'blijf je best doen en je kansen komen wel'."

Ook Rensch zelf ziet zijn reserverol nog niet als probleem. "Ik ben een heel bescheiden en rustige jongen. Ik heb ook gezegd: ik heb goede spelers voor me en ik ben nog de jongste. Voor nu moet ik het gewoon accepteren." Afgelopen zaterdag stond Rensch bij Ajax overigens wel voor het eerst dit seizoen in de basis, al kwam dat omdat internationals Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico niet op tijd terug waren van hun interlands. De verwachting is dat Rensch vanavond gewoon weer op de bank zit wanneer Ajax in de Champions League tegen Sporting Portugal aantreedt.

Lees ook: Dit is de vermoedelijke Champions League-opstelling van Ajax

Champions League
"Het is een heel mooie poule", zei Rensch desgevraagd over de Champions League-groep, waar naast Sporting Portugal ook Borussia Dortmund en Besiktas de tegenstanders zijn. "Veel mensen zeggen dat we deze poule door kunnen komen. Zo zien wij het ook allemaal, maar in de Champions League zijn er geen mindere teams. Je wordt niet voor niets kampioen van Portugal, of noem maar op. Het wordt zeker geen makkelijke poule."

Ajax

gerelateerd