'Chaos: 'gespannen' gesprek Koeman en spoedoverleg'

15 september 2021 – De 0-3 nederlaag tegen Bayern München is in Barcelona hard aangekomen. Volgens diverse Spaanse media was het na afloop nog lang onrustig in het stadion, waar Ronald Koeman een 'zeer gespannen' gesprek voerde met president Joan Laporta. Laatstgenoemde pleegde op dezelfde avond bovendien nog een spoedoverleg.

'Chaos: 'gespannen' gesprek Koeman en spoedoverleg'

Onder meer Mundo Deportivo schreef woensdagochtend over de gang van zaken in Camp Nou. Laporta zou vice-voorzitter Rafa Yuste en algemeen directeur Mateu Alemany bijeen hebben geroepen voor een vergadering. Wat er precies is besproken is niet duidelijk, maar naar verluidt hebben zij het stadion pas om 2 uur 's nachts verlaten. Ook veteraan Gerard Piqué verliet het stadion aanzienlijk later dan gebruikelijk.

Koeman was dus niet bij de vergadering, maar ook hij werd door Laporta aangesproken na het verlies. El Chiringuito berichtte dat de trainer en de voorzitter na de wedstrijd een gesprek hadden dat 'zeer gespannen' verliep. De positie van Koeman bij Barcelona lag sinds de aanstelling van Laporta al vaker onder vuur, maar de laatste tijd leek hij juist wel het vertrouwen van de president te genieten. 

Lees ook: Koeman kritisch op preses Laporta: "Moet niet in de pers komen"

In een herhaling van het kwartfinale-affiche van 2019/20 - toen eindigde de wedstrijd in een historische 2-8 nederlaag voor Barça - ging de ploeg van Ronald Koeman woensdagavond opnieuw pijnlijk onderuit. Dit keer bleef het 'slechts' bij 0-3, maar na afloop kon worden geconcludeerd dat Barcelona op dit moment nog bij lange na niet meekan met de echte grootmachten. 

Lees ook: Spaanse media kritisch na 'lastig debuut' Luuk de Jong

UEFA Champions League

gerelateerd