Malen uitgedaagd: "Hij moet nog wat aan zijn fitheid werken"

15 september 2021 – Het is nog de vraag of Donyell Malen in het Champions League-duel tussen Borussia Dortmund en Besiktas op een basisplaats kan rekenen. Trainer Marco Rose wilde daar op de persconferentie voorafgaand aan dat duel nog geen duidelijkheid over geven. Wel stelde hij dat de van PSV overgekomen aanvaller nog wat stappen moet maken. 

Malen uitgedaagd: "Hij moet nog wat aan zijn fitheid werken"

"Donny is een uitzonderlijk goede speler", zei Rose, die daarmee de vraag of Malen zal starten ontweek. "Hij moet nog wat aan zijn fitheid werken, maar je ziet dat hij de goede kant op gaat. Hij heeft zich goed aangepast en is tot nu toe in elk duel in actie gekomen. We gunnen hem de tijd die hij nodig heeft en blijven hem uitdagen en aanmoedigen."

Malen begon bij Borussia Dortmund met drie invalbeurten en stond vervolgens twee Bundesliga-duels op rij in de basis, voor hij afreisde naar Oranje. Afgelopen weekend begon hij tegen Bayer Leverkusen (3-4 winst) weer op de bank, maar kwam hij een klein halfuur voor het einde binnen de lijnen.

Vanavond om 18:45 uur trappen Besiktas en Borussia Dortmund groep C van de Champions League af. Later op de avond komt in dezelfde poule ook Ajax in actie, dat een uitwedstrijd speelt tegen Sporting Portugal. Dat duel begint om 21:00 uur. 

Bundesliga

gerelateerd