PSV, AZ en Vitesse jagen op nieuw coëfficiëntenkunststukje

16 september 2021, 07:00   Bijgewerkt: 15 september 2021, 23:58

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 16 september.

Wedstrijden

NS Mura - Vitesse (18.45 uur)

In de eerste Conference League ooit komt Vitesse direct in een loodzware poule terecht, met Tottenham Hotspur en Stade Rennais als favorieten. Het Sloveense NS Mura is duidelijk de zwakste broeder en tevens de eerste tegenstander van de Arnhemmers. Wil Vitesse iets klaarspelen in het toernooi, dan zal er vanavond dus in ieder geval gewonnen moeten worden.

Randers FC - AZ (21.00 uur)

AZ kwam afgelopen weekend tegen PSV niet eens slecht voor de dag, maar kreeg toch een 0-3 nederlaag te verwerken. De les die het daar leerde kan het in ieder geval meenemen naar de Conference League, waar het Deense Randers FC vanavond de eerste tegenstander is. Beginnen de Alkmaarders de op papier eenvoudige poulefase direct met een driepunter?

PSV - Real Sociedad (21.00 uur)

Wat is nu precies het niveau van dit PSV? De ploeg beleefde een geweldige seizoensstart, waarin SL Benfica de enige tegenstander was die niet verslagen werd. Met Real Sociedad en AS Monaco lootten de Eindhovenaren in de Europa League twee ploegen van soortgelijk niveau als de Portugese topclub. Hoe brengt PSV het ervanaf in de volgende test tegen eerstgenoemde? 

Rangers FC - Olympique Lyonnais (21.00 uur)

Naast de drie Nederlandse ploegen die in actie komen, staan er vandaag nog enkele andere fraaie Europese affiches op het programma. Denk bijvoorbeeld aan het Lyon van trainer Peter Bosz, dat het opneemt tegen de Schotse landskampioen Rangers FC. De ploeg van Steven Gerrard schopte het vorig seizoen nog tot de achtste finale van het toernooi. Kan het dit keer ook Bosz en zijn ploeg pijn doen? 

Voetbal op tv

16.30 uur: Kairat Almaty - Omonia Nicosia, ESPN 3 - live verslag van het Conference League-duel

18.45 uur: NS Mura - Vitesse, Veronica - live verslag van het Conference League-duel 

18.45 uur: Stade Rennais - Tottenham Hotspur, ESPN - live verslag van het Conference League-duel

18.45 uur: Galatasaray - SS Lazio, ESPN 3 - live verslag van het Europa League-duel

18.45 uur: Slavia Praag - Union Berlin, ESPN 4 - live verslag van het Conference League-duel

21.00 uur: Randers FC - AZ, ESPN - live verslag van het Conference League-duel

21.00 uur: PSV - Real Sociedad, Veronica - live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Leicester City - Napoli, ESPN 3 - live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Rangers FC - Olympique Lyonnais, ESPN 4 - live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen