Danjuma oogst al snel lof bij Villarreal: "Zeer goede prestatie"

15 september 2021 – Arnaut Danjuma past zich sneller dan verwacht aan bij Villarreal. Dat stelde trainer Unai Emery na het 2-2 gelijkspel in de Champions League tegen Atalanta. Daarbij was de Nederlander als invaller direct belangrijk met een van de twee Spaanse treffers. 

Danjuma oogst al snel lof bij Villarreal: "Zeer goede prestatie"

Danjuma verdiende afgelopen zomer een droomtransfer van het Engelse Bournemouth naar Europa League-winnaar Villarreal. Daar moest hij tot nu toe wel slechts genoegen nemen met speeltijd als invaller. Dit was in de Champions League niet anders: Danjuma viel na een uur spelen in bij een stand van 1-1. De aanvaller tekende een kwartier voor tijd met een fraaie knal voor de 2-1. 

"Het idee was om frisse krachten te brengen met ervaring op dit niveau", begon Emery over Danjuma, die in 2018 namens Club Brugge al twee wedstrijden in de Champions League speelde. "Danjuma zit nog in een aanpassingsproces, maar hij pakt het erg snel op. Ook vandaag deed hij het weer erg goed met een doelpunt en een zeer goede prestatie."

Overigens was de 2-1 van Danjuma niet de laatste treffer van de wedstrijd. Robin Gosens bepaalde de eindstand zeven minuten voor het einde op 2-2. Overigens deden er aan de kant van Atalanta meer Nederlanders mee. Marten de Roon begon in de basis en werd na zeventig minuten vervangen door Teun Koopmeiners. Hans Hateboer ontbrak nog altijd door zijn blessure. 

Lees ook: Nederlandse CL-onderonsjes eindigen allebei in gelijkspel

LaLiga

gerelateerd