AZ leverde scorend vermogen in: "Dat is een feit"

15 september 2021 – Trainer Pascal Jansen is het ermee eens dat AZ deze zomer veel scorend vermogen heeft ingeleverd. Afgelopen zaterdag voetbalden de Alkmaarders goed mee tegen PSV, maar verloor het toch met 0-3. Onder meer het vertrek van Myron Boadu en Teun Koopmeiners is daarbij voelbaar.

AZ leverde scorend vermogen in: "Dat is een feit"

"Tot de laatste twintig à 25 meter voor het doel ben ik tevreden", begon Jansen op de digitale persconferentie voor het uitduel tegen Randers FC in de Conference League. "Als we daar beter in worden komt er ook minder druk op de rest van het elftal te staan als er een doelpunt wordt geïncasseerd", werd hij geciteerd door het Algemeen Dagblad

Vangelis Pavlidis werd als spits aangetrokken om voor de doelpunten te zorgen, maar staat vooralsnog pas op één treffer. "Hij miste tegen Celtic, Heerenveen en PSV grote kansen, maar hij werkt hard om dat in de toekomst te voorkomen", zei Jansen, die verwacht dat de Griek vanzelf weer zal gaan scoren. "Dat heeft hij bewezen bij Willem II, dus daar maak ik me geen zorgen om."

Duidelijk is in ieder geval dat AZ de afgelopen zomer scorend vermogen inleverde. "Dat is een feit. Myron Boadu maakte bijvoorbeeld veel goals, maar Teun Koopmeiners was als middenvelder helemaal uitzonderlijk. Ik denk dat van de huidige selectie Albert Gudmundsson, Dani de Wit en Zakaria Aboukhlal meer goals kunnen maken dan ze tot nu toe hebben laten zien. En de eerder genoemde Pavlidis dus."

Donderdagavond om 21.00 uur krijgen zij een nieuwe kans om te laten zien dat zij wel degelijk voor doelpunten kunnen zorgen. Dan begint AZ de Conference League-campagne met de uitwedstrijd tegen Randers FC.

Eredivisie

gerelateerd