Nóg meer kopzorgen Koeman; Laporta doet oproep

15 september 2021 – Dat het na de 0-3 nederlaag tegen Bayern München onrustig is bij FC Barcelona, is een understatement. Trainer Ronald Koeman moest het al doen met een flink gehavende selectie en daags na de wedstrijd bleken ook Pedri en Jordi Alba er niet zonder kleerscheuren vanaf te zijn gekomen.

Nóg meer kopzorgen Koeman; Laporta doet oproep

Op de eigen website communiceerde Barcelona dat het tweetal voorlopig niet inzetbaar zal zijn. De middenvelder liep in het Champions League-duel - dat hij nog wel uitspeelde - een dijbeenblessure op. Overigens leek dergelijk nieuws er sowieso aan te komen: Pedri speelde vorig seizoen vrijwel alles bij Barça, reisde met Spanje naar het EK én de Olympische Spelen en meldde zich na slechts een halve week vakantie weer op de club. Hoelang hij eruit zal liggen werd niet gecommuniceerd. 

Dat het met Jordi Alba niet goed ging, was tijdens de wedstrijd al te zien. De linksback was een kwartier voor tijd helemaal op en werd naar de kant gehaald. Na afloop bleek hij met een hamstringblessure te kampen die hem voorlopig langs de kant zal houden. In Spaanse media werden overigens sowieso al vraagtekens gezet bij het meespelen van Jordi Alba. Naar verluidt was hij een dag voor de wedstrijd nog flink ziek, waarbij hij last had van diarree, overgeven en hoge koorts.

Voor Koeman is de toevoeging van het tweetal aan de toch al volle ziekenboeg opnieuw een enorme klap. De Nederlandse trainer moest al flink puzzelen in zijn voorhoede, waar Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Sergio Agüero en Martin Braithwaite allemaal geblesseerd zijn. Dat leidde tegen Bayern München overigens tot het debuut van Luuk de Jong. 

Lees ook: Spaanse media kritisch na 'lastig debuut' Luuk de Jong

Laporta
De onrust die de zware nederlaag van FC Barcelona heeft veroorzaakt, was voor president Joan Laporta reden om via social media een oproep te plaatsen. "Ik ben net zo teleurgesteld als jullie allemaal", begon hij zijn boodschap gericht aan de achterban van de club. "Ik moet vertellen dat wat er momenteel gebeurt een van de scenario's is die we verwacht hadden."

"Ik vraag jullie om geduldig te zijn en het team te blijven steunen", ging hij verder. "Ook vraag ik jullie om vertrouwen in ons, de mensen die de club leiden. Met jullie vertrouwen en geduld twijfel ik er niet aan dat we deze situatie zullen oplossen", sloot hij af.

Lees ook: 'Chaos bij Barça: 'gespannen' gesprek Koeman en spoedoverleg'

LaLiga

gerelateerd