Vitesse mist sterkhouder in Slovenië vanwege Joodse feestdag

15 september 2021 – Vitesse moet het tegen NS Mura stellen zonder Eli Dasa. De 28-jarige vleugelverdediger reist op eigen verzoek niet mee naar Slovenië. Dasa blijft in Nederland achter om Jom Kippoer, de belangrijkste Joodse feestdag, te vieren.

Vitesse mist sterkhouder in Slovenië vanwege Joodse feestdag

De Arnhemmers zijn met een selectie van 22 spelers afgereisd naar Slovenië voor de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League. Ten opzichte van de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk maakt Matus Bero zijn rentree in de selectie. Romaric Yapi heeft zijn schorsing uitgezeten en is ook weer van de partij. Daarentegen zijn Million Manhoef, Dominik Oroz en Daan Reiziger niet inzetbaar.

Vitesse plaatste zich voor de groepsfase van de Conference League door twee voorrondes te overleven. Eerst werd Dundalk FC over twee wedstrijden verslagen (2-2 thuis, 1-2 uit), vervolgens werd afgerekend met RSC Anderlecht (3-3 uit, 2-1 thuis). Bij de loting voor de groepsfase werd de ploeg van trainer Thomas Letsch gekoppeld aan Mura, Tottenham Hotspur en Stade Rennais.

Vitesse neemt het donderdag vanaf 18.45 uur op tegen Mura, de op papier zwakste tegenstander in de groep. Over twee weken spelen de Arnhemmers de eerste thuiswedstrijd in de Conference League. Dan komt Stade Rennais op bezoek. Weer drie weken later komt Spurs langs in de GelreDome.

Eredivisie

gerelateerd