Ajax tóch zonder Maarten Stekelenburg tegen Sporting Portugal

15 september 2021 – Ajax moet het woensdagavond tegen Sporting Portugal toch stellen zonder Maarten Stekelenburg, zo meldt Ajax Showtime drie uur voor de aftrap in het Estádio José Alvalade. Het nieuws is bevestigd door onder meer de NOS en het Algemeen Dagblad. Dinsdag stelde Erik ten Hag nog dat de 38-jarige doelman 'fit en helemaal hersteld' was.

Ajax tóch zonder Maarten Stekelenburg tegen Sporting Portugal

Stekelenburg ontbrak afgelopen weekend vanwege een liesblessure in de selectie van Ajax voor de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-2). De ervaren doelman leek op tijd hersteld om tegen Sporting Portugal zijn terugkeer onder de lat te maken, maar is volgens bovengenoemd medium op de wedstrijddag alsnog afgehaakt. Stekelenburg zou toch nog te veel hinder ondervinden van zijn liesklachten.

Remko Pasveer is de logische vervanger van Stekelenburg. De van Vitesse overgekomen doelman verdedigde afgelopen weekend ook al het doel van de Amsterdammers. De 37-jarige Pasveer deed vijf jaar geleden al enige Champions League-ervaring op. Op 1 november 2016 stond hij onder de lat bij PSV tegen Bayern München (1-2).

Bij Ajax zal Lisandro Martínez in tegenstelling tot Stekelenburg vermoedelijk wel zijn rentree in de basis maken. De Argentijn moet met Jurriën Timber het centrum van de verdediging vormen. Op de linksbackpositie krijgt Daley Blind de voorkeur boven Nicolás Tagliafico. Bij afwezigheid van de geblesseerde Davy Klaassen zal Steven Berghuis op de positie van nummer 10 spelen.

Ajax

gerelateerd