Schmidt somt sterke punten van 'compleet' Real Sociedad op

15 september 2021 – Roger Schmidt voorziet een lastige wedstrijd voor PSV tegen Real Sociedad. De oefenmeester is onder de indruk van de Spaanse tegenstander die donderdagavond te gast is in het Philips Stadion. Schmidt stelt dat Real Sociedad zijn zaken defensief uitstekend op orde heeft.

Schmidt somt sterke punten van 'compleet' Real Sociedad op

"Ik vind Real Sociedad een heel goed team", zegt Schmidt tijdens de persbijeenkomst richting de eerste wedstrijd in de Europa League. "Het is een zeer complete ploeg die zich focust op verzorgd aanvallend voetbal. Als de situatie er om vraagt zijn ze echter ook erg stabiel in de defensie. Ze krijgen weinig doelpunten tegen. Het wordt een pittige wedstrijd, dat is zeker."

PSV heeft een zwaar programma. Afgelopen weekend gingen de Eindhovenaren op bezoek bij AZ (0-3 winst), na de ontmoeting met Real Sociedad wacht een wedstrijd tegen Feyenoord. "Ik heb het al vaker gezegd: wij kijken niet verder dan de eerstvolgende wedstrijd. We zitten in een vrij zware groep, waarin de punten duur zijn. Het zal een pittige uitdaging worden om uiteindelijk eerste of tweede te worden en daarmee door te gaan naar de knock-outfase van de Europa League, maar het is duidelijk dat we donderdag voor de zege gaan."

Schmidt kan tegen Real Sociedad een beroep doen op zomeraanwinst Carlos Vinícius, die zijn werkvergunning binnen heeft. Davy Pröpper, Ryan Thomas en Maxi Romero zijn ook beschikbaar. Dat geldt niet voor Ibrahim Sangaré, die nog geblesseerd is.

PSV

gerelateerd