Ten Hag krijgt schuld van absentie Klaassen: "Onzinverhaal"

15 september 2021 – Net als afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle, kan Ajax ook niet beschikken over Davy Klaassen tegen Sporting Clube de Portugal. De middenvelder heeft last van een blessure na de interlandperiode en trainer Erik ten Hag wees daarvoor een schuldige aan. Volgens de oefenmeester zou Klaassen niet fit zijn teruggekeerd van het EK, waarvan Ajax nu de negatieve gevolgen ervaart. Rafael van der Vaart is echter van mening dat hij de hand in eigen boezem moet steken.

Ten Hag krijgt schuld van absentie Klaassen: "Onzinverhaal"

Ten Hag liet op de persconferentie weten dat het EK Klaassen heeft genekt. "Toen hij terugkeerde van het Nederlands elftal wist ik dat het niet goed zat. Het is heel vervelend. Davy was in topconditie toen hij naar het EK ging, maar hij keerde in hele slechte conditie terug. Wij hebben dat weer opgebouwd, maar hij was nog niet gewend aan drie wedstrijden in een week."

De oud-middenvelder van Ajax vertelt bij Ziggo Sport dat hij niet gelooft in het verhaal van Ten Hag. "Je begint als trainer van Ajax aan een voorbereiding en je hebt zes weken. Dan kun je toch wel iedereen fit krijgen? Er komt iemand van het EK, maar die heeft gewoon doorgetraind en geen wedstrijden gespeeld. Dat vind ik echt een onzinverhaal."

Lees ook: Ten Hag eerlijk over Klaassen: "Dat heeft hem genekt"

"Ze meten alles, ze weten alles beter. Ik vind het écht onzin." Door de afwezigheid van Klaassen speelt Steven Berghuis als meest aanvallende middenvelder tegen Sporting. De van origine rechtsbuiten vervulde die positie tegen PEC ook al met verve, door twee doelpunten van Sebastien Haller voor te bereiden. Verder staan ook Ryan Gravenberch en Edson Álvarez op het middenveld.

Ajax

gerelateerd