RKC Waalwijk
0 – 0
Willem II

Voetbalsprookje: CL-debutant aan kop in poule met Inter en Real

15 september 2021 – De deelname van Sheriff Tiraspol aan de Champions League was al een absoluut sprookje, maar het verhaal is woensdagavond nog iets mooier geworden. De club uit Moldavië speelt na een knappe voorronde voor het eerst in de clubgeschiedenis op het hoogste Europese podium en heeft de eerste wedstrijd ook gewonnen. In een duel met het Shakhtar Donetsk van oud-Ajacied Lassina Traoré, won het met 2-0.

Voetbalsprookje: CL-debutant aan kop in poule met Inter en Real

Sheriff overtuigde deze zomer al door Teuta Durres, Alashkert FC, Rode Ster Belgrado en Dinamo Zagreb uit te schakelen. Vervolgens werd het ingedeeld in een poule met Inter Milaan en Real Madrid en alsof het niet mooier kon, won het ook nog eens van Shakhtar. Traoré is in de Oekraïense competitie in bloedvorm met vijf goals uit zes wedstrijden, maar kon in de Champions League nog niet overtuigen.

Het eerste doelpunt in het miljardenbal was er ook een om in te lijsten. Na een goede individuele actie over links, werd de bal met een volley hoog in het doel gewerkt door Adama Traoré. Linksback Cristiano vond één assist echter wat summier, dus na een uur spelen was hij wederom aangever bij een doelpunt. Zijn afgemeten voorzet bereikte het hoofd van invaller Momo Yansane, die er 2-0 van maakte.


Door de knappe overwinning gaat Sheriff aan de leiding in de poule met Inter, Real en dus Shakhtar. Zeker een moment voor de Moldaviërs om snel een screenshot te nemen van de stand, want dat kan vanavond nog over zijn. Inter en Real nemen het namelijk tegen elkaar op, maar door de 2-0 zege kan het ook na vanavond zomaar nog bovenaan staan. De eerste stap naar Europese overwintering is in ieder geval gezet.

UEFA Champions League

gerelateerd