Beroerde voorbereiding AZ: training geschrapt, geen goed hotel

15 september 2021 – In de Nederlandse coëfficiëntenstrijd neemt AZ het donderdagavond op tegen het Deense Randers. De voorbereiding op dat duel verloopt echter verre van soepel. Zo konden de Alkmaarders geen geschikt hotel vinden in de buurt van het stadion en dus zitten ze ver weg. Dat heeft er weer voor gezorgd dat de laatste training voor de wedstrijd ook niet door kon gaan.

Beroerde voorbereiding AZ: training geschrapt, geen goed hotel

Onlangs besloot de Deense regering om de coronamaatregelen te versoepelen, waardoor het erg druk werd in de grote steden. Zodoende waren er geen hotels meer beschikbaar in de buurt van het stadion. AZ zit een stuk verderop, waardoor het lastig werd om af te reizen naar het stadion en daar de laatste training af te werken.

Meestal wordt de laatste training ook gebruikt om alvast te kunnen wennen aan het veld, het stadion en de omgeving, maar dat voordeel heeft de club dus niet. Pascal Jansen licht het besluit toe tegenover De Telegraaf. "Van hotel naar stadion was ruim drie kwartier rijden. Dat gaf de doorslag. Het was een hele klus om überhaupt een hotel te krijgen."

AZ speelde in de voorronde van de Europa League tegen Celtic, maar door het tweeluik te verliezen, speelt het nu in de Conference League. Ook in de competitie wil het nog niet echt vlotten bij de Alkmaarders. Zij staan nu op de vijftiende plek, met één overwinning. Tegen Randers hoopt AZ het tij te keren. Verder zit het nog in de groep met CFR Cluj en Jablonec.

Eredivisie

gerelateerd