Ongrijpbare Haller bezorgt Ajax droomstart in CL

15 september 2021, 22:54   Bijgewerkt: 15 september 2021, 23:58

Ajax is woensdagavond de Champions League-campagne uitstekend begonnen met een zeer overtuigende overwinning op Sporting Portugal. In Estádio José Alvalade waren de Amsterdammers heer en meester en versloegen ze de Portugezen met 1-5. Sébastien Haller, die debuteerde in het miljardenbal, was met vier doelpunten de gevierde man bij de ploeg van Erik ten Hag. 

Verwacht werd dat doelman Maarten Stekelenburg woensdagavond zijn terugkeer op doel zou maken bij Ajax. De ervaren keeper liet de ontmoeting met PEC Zwolle aan zich voorbijgaan vanwege liesklachten, maar leek tegen Sporting Portugal wel weer in actie te kunnen komen. Echter haakte de goalie op wedstrijddag nog af, waardoor Remko Pasveer zijn plek onder de lat opnieuw innam. Ook Davy Klaassen was niet van de partij in Estádio José Alvalade. Hij werd net als het afgelopen weekend op de nummer tien positie vervangen door Steven Berghuis. Dat waren twee tegenvallers voor Erik ten Hag, maar ook de oefenmeester van Sporting Portugal moest puzzelen. Rúben Amorim moest namelijk aanvoerder Sebastián Coates en de sterkhouder voorin, Pedro Gonçalves, missen.

Desondanks hebben de Portugezen het afgelopen seizoen een uitstekend jaar gedraaid en verloor de club in de afgelopen negen ontmoetingen tegen Nederlandse clubs géén een keer. In de openingsfase van dit duel leek daar verandering in te komen, want Ajax kende een absolute droomstart. Na twee minuten spelen lag de bal al achter doelman Antonio Adán. Haller kon de bal, na een schot van Antony op de paal, eenvoudig in de rebound binnenwerken: 0-1. De start waar trainer Erik ten Hag op hoopte, waarna de Amsterdammers vervolgens door wisten te drukken.

Na een uitstekende lange pass van Remko Pasveer gaf Antony de bal, dit keer bewust, op een presenteerblaadje aan Haller. De spits kon eenvoudig binnentikken, waardoor hij na acht minuten de 0-2 op het scorebord zette. Een mentale boost voor Ajax én Haller, die vorig jaar door een fout niet werd ingeschreven voor de Europese wedstrijden en daardoor zijn debuut op het hoogste podium maakte. Ook de rol van Antony bij deze goals en het frisse spel van Ajax is het benoemen waard, want de flitsende vleugelspeler bezorgde zijn directe tegenstander, Ruben Vingare, een verschrikkelijke avond.

Dat leek ook in het resterende deel van de eerste helft niet te veranderen voor Vingare en de thuisploeg, totdat doelman Remko Pasveer gruwelijk de fout in ging. De doelman twijfelde in eerste instantie of hij uit moest komen, waarna de bal onder hem door in de korte hoek werd geschoten: 1-2. Dat leek vlak voor de theepauze een tegenvaller voor Ajax te zijn, maar de ploeg van Erik ten Hag herstelde zich razendsnel. Na een prachtige aanval over meerdere schijven kwam Steven Berghuis recht voor doelman Adán te staan. Een koud kunstje voor de creatieve spelmaker, die zijn eerste doelpunt maakte als Ajacied: 1-3. Na de rust leek Ajax niet zo geconcentreerd uit de kleedkamer te zijn gekomen. Paulinho kopte de 2-3 binnen, maar zag zijn goal door de VAR afgekeurd worden wegens buitenspel. Een meevaller voor Ajax, dat heel kort daarna zelfs de wedstrijd wist te beslissen.

Haller maakte zijn hattrick door opnieuw na een voorzet van Antony koelbloedig af te ronden: 1-4. Daardoor zakte de moed in de schoenen bi de Portugezen, die na de afgekeurde klap de genadeklap kregen te verwerken. Die klap kwam Sporting Portugal niet meer te boven, sterker nog: het werd alleen maar erger. Haller werd opnieuw uitstekend bediend en maakte zijn vierde (!) van de avond: 1-5. Er werd helemaal niets meer heel gelaten van de Portugezen, die niet konden wachten tot de Spaanse arbiter een einde maakte aan dit duel. Ajax bevond zich in een speeltuin en gaf de ploeg van Rúben Amorim bij vlagen voetballes. Een ergere uitslag werd de thuisploeg nog bespaard, waardoor Ajax met een 1-5 overwinning zeer overtuigend is gestart in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen