Liverpool laat fans in spektakelstuk op puntje van stoel zitten

15 september 2021, 23:02   Bijgewerkt: 16 september 2021, 10:19

Liverpool en AC Milan zijn het nieuwe seizoen in de Champions League op spectaculaire wijze begonnen. Het publiek op Anfield werd woensdagavond getrakteerd op vijf doelpunten, waarvan er drie door de thuisploeg en twee door de bezoekers werden gemaakt (3-2). De ontmoeting tussen Atlético Madrid en FC Porto leverde geen doelpunten en winnaar op (0-0).

Liverpool - AC Milan 3-2

Met Virgil van Dijk op de bank begon Liverpool uitstekend aan de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. The Reds kwamen na acht minuten op voorsprong nadat een voorzet van Trent Alexander-Arnold via het been van Fikayo Tomori in het doel vloog. Slechts een paar minuten later kreeg Mohamed Salah de ultieme mogelijkheid om ook de 2-0 op het scorebord te zetten, maar de Egyptenaar slaagde er niet in een penalty te benutten. Mike Maignan dook de goede kant op en keerde de strafschop.

Ondanks de gemiste strafschop van Salah leek er met de rust in aantocht geen vuiltje aan de lucht voor Liverpool. Toch ging het aan het einde van de eerste helft helemaal mis voor de thuisploeg. Eerst kwam Milan door een doelpunt van Ante Rebic (schot in de lange hoek) op gelijke hoogte, nauwelijks een minuut later zette Brahim Diaz de bezoekers zelfs op voorsprong. Salah maakte direct na rust zijn fout goed door na een heerlijk balletje van Divock Origi wél raak te schieten. Jordan Henderson zorgde er twintig minuten voor tijd voor dat Liverpool alsnog aan het langste eind trok.

Atlético Madrid - FC Porto 0-0

Waar er op deze Champions League-avond volop werd gescoord, vielen geen doelpunten in het Wanda Metropolitano. Kansen waren schaars in de Spaanse hoofdstad. Het inbrengen van Antoine Griezmann na 56 minuten veranderde daar weinig aan. Even leek Porto er met de vuile buit vandoor te gaan toen tien minuten voor tijd de 0-1 viel, maar na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt afgekeurd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen