Ajax op rapport: torenhoge cijfers voor Antony en Haller

15 september 2021, 23:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is het nieuwe seizoen in de Champions League op weergaloze wijze begonnen. Op bezoek bij Sporting Portugal werd met liefst 1-5 gewonnen. Antony en Sébastien Haller waren in het Estádio José Alvalade de uitblinkers. Dit zijn de rapportcijfers.

Remko Pasveer - 4

Wilde zich bewijzen, maar toonde alleen aan dat Ajax maar beter serieus werk kan maken van de contractverlenging van André Onana. Hoewel hij sterk begon, blunderde hij bij de eerste tegentreffer. Net voor rust kwam hij goed weg nadat hij een bal losliet en ook bij de afgekeurde treffer zag hij er niet geweldig uit.

Noussair Mazraoui - 7

Mazraoui gaf op zijn beurt een duidelijke boodschap af aan Marc Overmars: verlengen dat contract! De rechtsback maakt ontzettend veel meters, is in het aanvalsspel een echte meerwaarde en heeft ook verdedigend stappen gezet. Voorgaande jaren was hij in defensief opzicht nog weleens de zwakke schakel, maar inmiddels beheerst hij ook dat aspect.

Jurriën Timber - 7

Timber verdient voor zijn tweede Champions League-wedstrijd ooit een groot compliment. Hij speelt alsof hij al jaren meedraait op het hoogste Europese niveau. Een klein smetje op zijn prestatie was de domme gele kaart die hij net voor rust pakte.

Daley Blind - 5,5

Blind verkeert niet in de beste vorm van zijn carrière en vandaag kwamen zijn tekortkomingen als linksback bij vlagen weer aan het licht. Meermaals legde hij het op snelheid af tegen zijn directe tegenstander. Aan de bal was hij wel zorgvuldiger dan de afgelopen wedstrijden, maar zijn passes voegden weinig toe.

Lisandro Martinez - 6

Verslaggever Sierd de Vos zei het wel treffend: "Martinez is echt een sloophamer." Ook hij pakte een niet bijster intelligente kaart, maar verdedigend was hij weer sterk. Toch liet de Argentijn zich bij de afgekeurde goal makkelijk in de luren leggen in de lucht, maar hij verdient zeker een voldoende.

Edson Álvarez - 7

Niet de meest opvallende speler aan Ajax-zijde. Maar als Sporting er gevaarlijk uit dreigde te komen, stond Álvarez vaak op de juiste plek. De Mexicaan brengt Ajax in balans.

Steven Berghuis - 7

Maakte zijn eerste doelpunt voor Ajax op een heel belangrijk moment. De loopactie, de aanname, de afronding: alles klopte. Had als nummer 10 nog iets meer in het spel betrokken kunnen worden.

Ryan Gravenberch - 8

Een lust voor het oog. De wijze waarop hij in aanloop naar de 3-1 van Berghuis bij zijn tegenstander wegdraaide was van wereldklasse. Op het hoogste niveau heerste Gravenberch op het middenveld.

Dusan Tadic - 6

Is in het verleden vaak het mannetje geweest op de Champions League-avonden van Ajax. In Lissabon trokken zijn mede-aanvallers de kar. Tadic was niet beslissend, maar dat hoefde ook niet.

Sébastien Haller - 9

Alleen Marco van Basten ging hem voor. Haller schreef geschiedenis door vier doelpunten te maken bij zijn Champions League-debuut. De Fransman heeft een hoop monden gesnoerd en kan terugkijken op een memorabele avond.

Antony - 9

Op papier gaf hij twee assists, maar in werkelijkheid verzorgde hij het voorbereidende werk bij de eerste vier Amsterdamse doelpunten. Antony was een ware plaag voor de Portugese verdediging. Verreweg de meest gevaarlijke speler aan de zijde van Ajax.

Invallers

Devyne Rensch - 6

?Viel in toen de wedstrijd al gespeeld was en deed prima mee in het positiespel. Hij verving Mazraoui en Ajax werd daar zeker niet minder van. Het is voor Ajax te hopen dat hij het geduld kan blijven opbrengen om het met invalbeurtjes te doen.

David Neres - 6

Kreeg als vervanger van Antony twintig minuten speeltijd. Waar bij zijn landgenoot alles in goud veranderde wat hij aanraakte, was Neres niet beslissend.

Kenneth Taylor -

?Speelde te kort voor een beoordeling

Perr Schuurs - ?

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen