Van Gaal-effect: Nederland bijna weer in top-tien FIFA-ranking

16 september 2021 – Het Nederlands elftal staat voor een entree bij de beste tien ploegen ter wereld. Onder Louis van Gaal is de opgang doorgezet op de FIFA-ranking en door de zeges op Turkije en Montenegro en het punt tegen Noorwegen is Oranje een plek gestegen naar de elfde plaats in de competitie van alle mondiale landen.

Van Gaal-effect: Nederland bijna weer in top-tien FIFA-ranking

Ondanks dat het EK uiteindelijk een enorm debacle werd, was Oranje daarvoor ook al enkele plekken gestegen naar de twaalfde plaats. Onder Van Gaal gaat die stijging verder en de kans is groot dat er onder hem op (korte) termijn een plek bij de beste tien landen ter wereld inzit. In de laatste vier wedstrijden van de WK-kwalifictiereeks, waarin punten te verzamelen zijn, wachten namelijk Letland, Gibraltar, Montenegro en op de slotdag nog Noorwegen.

Maar zeker tegen die eerste drie landen zal er volop punten gepakt worden door de ploeg van Van Gaal, die maar een kleine achterstand heeft op nummer tien Denemarken. Verder is België nog altijd de eervolle koploper van de ranglijst, terwijl Engeland ten koste van Frankrijk de top-drie ingeslopen is, maar daarin naast België ook Brazilië nog voor zich moet dulden. Verder hebben Portgual en Spanje een plekje geruild in de top-tien, waar Amerika uitgevallen is. Nederland profiteert net als Denemarken en Uruguay van de drie plekken die de VS daalt.

De grootste stijger van de hele lijst is Libië, dat twaalf plekken steeg. Venezuela en Jamaica zijn met negen plekken de grootste dalers.

Totale stand FIFA-ranking:
1. België
2. Brazilië
3. Engeland
4. Frankrijk
5. Italië
6. Argentinië
7. Portugal
8. Spanje
9. Mexico
10. Denemarken
11. Nederland

Oranje

gerelateerd