Imponerende Haller mogelijk in de prijzen na vier Ajax-goals

16 september 2021 – Sébastien Haller kan zijn fraaie Champions League-week belonen met een bijzondere onderscheiding. De aanvaller van Ajax scoorde viermaal en is daardoor door de UEFA genomineerd voor de beste speler van deze week in het miljardenbal. De concurrentie is overigens niet mals voor de international van Ivoorkust.

Imponerende Haller mogelijk in de prijzen na vier Ajax-goals

Naast Haller zijn namens ook Robert Lewandowski (twee goals tegen FC Barcelona), Jude Bellingham (goal en assist tegen Besiktas) en Christopher Nkunku (drie goals tegen Manchester City) genomineerd door de UEFA om zich te mogen kronen tot de beste speler van deze Champions League-week. Nkunku is de enige uit het rijtje dat verloor met zijn ploeg: The Citizens waren in de poule-des-doods met 6-3 te sterk voor RB Leipzig. Op de website van de UEFA kan worden gestemd wie met de prijs ervandoor mag gaan. 

Lees ookDriessen komt terug op harde uitspraken over CL-niveau Haller

De cijfers die Haller kon overleggen, waren bijzonder imponerend. De debutant is na Marco van Basten, tegen IFK Göteborg in 1992, de tweede speler ooit die een vier doelpunten maakte tijdens zijn Champions League-debuut. Hij is de enige speler ooit in de historie van het miljardenbal die bij zijn debuut binnen negen doelpunten tweemaal scoorde. 
Ajax

gerelateerd