Moet Onana toch terug onder de Ajax-lat na zijn schorsing?

16 september 2021 – Moet Andre Onana terugkeren onder de lat bij Ajax zodra dat weer mag? Door de vele kleine blessures bij Maarten Stekelenburg en de foutjes van Remko Pasveer is die discussie weer nieuw leven ingeblazen. De voormalig keeper van Vitesse houdt Jay Gorter op de bank, maar maakt geen grootste indruk. Mogelijk moet Onana dus weer een kans krijgen, zodat dat begin november weer mag na zijn dopingschorsing. 

Moet Onana toch terug onder de Ajax-lat na zijn schorsing?

Dat stelt Valentijn Driessen in een video van De Telegraaf. "Het blijft gokken", stelt hij over de keeperssoap bij Ajax. "Stekelenburg is met zijn leeftijd blessuregevoeliger en het duurt dan langer voor je terugkeert van een blessure. Pasveer heeft wel veel ervaring, maar niet op het allerhoogste niveau. (…) Misschien was het wel de spanning bij hem, want later had hij een hele goede redding. Maar het blijft een gok en dat soort gokken moet je eigenlijk niet nemen in de Champions League."

Volgens Driessen is het helder: als Onana niet vertrekt deze winter bij Ajax, dan moet hij terugkeren onder de lat. Ook als hij een half jaar later transfervrij de deur uitstapt. "Want hij is verreweg de beste keeper van Ajax", vindt Driessen, die ook nog kort in ging op zijn uitspraken over Sébastien Haller, die in zijn ogen niet goed genoeg was voor het miljardenbal. "Het fragment was van een paar weken geleden. Vorm is iets ongrijpbaars en dat had hij gisteren ook. (..) Het kleeft een beetje aan mij dit soort dingen, maar ik word altijd om voorspelling gevraagd", zei hij over zijn foute inschattingen tot dusver.

Lees ook: Driessen komt terug op harde uitspraken over CL-niveau Haller

Overigens is niet alleen de chef voetbal van De Telegraaf die deze suggestie doet, maar ook Trouw-redacteur John Graat kwam met het discussiepunt. 'Pasveer blunderde opzichtig bij de eerste serieuze Portugese aanval. Eerst twijfelde hij of hij uit moest komen, vervolgens liet hij de bal van Paulinho zomaar uit zijn handen glippen. Het werpt opnieuw de vraag op of Ajax er verstandig aan heeft gedaan met twee keepers van deze leeftijd, waarvan één zonder veel internationale ervaring, het seizoen in te gaan. Onana mag vanaf 4 november weer meedoen; onzeker is of dat ook gebeurt', schreef hij in een analyse. Na de fout van Pasveer was Onana op Twitter ook even Trending Topic: dat er over hem gesproken gaat worden als de keeperssituatie bij Ajax zo blijft, lijkt zeker.

Ajax

gerelateerd