Haller verkozen tot Speler van de Week in Champions League

16 september 2021, 17:36

Sébastien Haller is verkozen tot Speler van de Week in de Champions League. De spits van Ajax schreef woensdagavond geschiedenis door bij zijn debuut op het hoogste niveau vier keer te scoren tegen Sporting Portugal (1-5).

Naast Haller waren ook Robert Lewandowski (twee doelpunten tegen FC Barcelona), Jude Bellingham (doelpunt en assist tegen Besiktas) en Christopher Nkunku (drie doelpunten tegen Manchester City) genomineerd door de UEFA. De 27-jarige spits van Ajax gaat er echter met de prijs vandoor.

Haller had tegen Sporting Portugal slechts iets meer dan een minuut nodig om zijn eerste doelpunt in de Champions League te maken. Zeven minuten later scoorde hij ook voor de tweede keer in het miljardenbal. Na rust ging Haller vrolijk verder met het maken van doelpunten en sloeg hij nog twee keer toe.

Met zijn vier doelpunten trad Haller in de voetsporen van Marco van Basten, de enige andere speler die bij zijn debuut in de Champions League vier keer trefzeker was. De voormalig Nederlandse aanvaller deed dat in 1992 namens AC Milan tegen IFK Göteborg.