Bergwijn kent ongelukkige start in Conference League

16 september 2021, 21:15   Bijgewerkt: 16 september 2021, 21:53

Steven Bergwijn is donderdagavond tijdens de ontmoeting tussen Stade Rennais en Tottenham Hotspur geblesseerd uitgevallen. De Nederlandse aanvaller moest de strijd na een halfuur noodgedwongen staken.

Bergwijn, die een basisplaats had, kreeg na een klein halfuur spelen een tik op zijn kuit in een duel met Rennes-middenvelder Benjamin Bourigeaud. De buitenspeler bleef op de grond liggen en werd buiten de lijnen behandeld door de medische staf van Spurs. Even leek het erop dat Bergwijn de wedstrijd kon voortzetten, maar al snel werd duidelijk dat het toch niet ging.

Nuno Espírito Santo besloot in te grijpen en Bergwijn naar de kant te halen. Pierre-Emile Højbjerg kwam voor de Nederlander binnen de lijnen. Op het moment dat Bergwijn het veld verliet, prijkte een 1-1 stand op het scorebord. Spurs was na tien minuten door een eigen doelpunt van Loïc Badé op voorsprong gekomen, nog eens tien minuten later volgde de gelijkmaker van Flavien Tait.

Over de ernst van de blessure van Bergwijn is nog weinig duidelijk. De aanvaller speelde in Rennes zijn vijfde wedstrijd voor Spurs dit seizoen. Vier keer verscheen hij aan de aftrap, eenmaal kwam hij als invaller binnen de lijnen.