Treffer in blessuretijd bezorgt Van den Brom en Eiting zege

16 september 2021, 20:50   Bijgewerkt: 16 september 2021, 21:05

KRC Genk heeft donderdag op de valreep haar eerste groepswedstrijd in de Europa League gewonnen. De vice-kampioen van België was in blessuretijd met 0-1 te sterk voor Rapid Wien.

Het was aanvaller Paul Onuachu die ontsnapte aan de Oostenrijkse verdedigers en in de eerste van drie minuten blessuretijd binnen kon schuiven. In de eerste helft liep de Nigeriaanse aanvaller al eens juichend weg, maar na een ingreep van de videoscheidsrechter werd dat doelpunt geannuleerd.

Voor het late doelpunt leek het er niet op dat het in Wenen nog tot een winnaar zou komen. In een slordig duel slaagden beide ploegen er moeizaam in tot grote kansen te komen. En bij die paar speldenprikjes die werden uitgedeeld traden beide doelmannen goed op.

Bij Genk speelde Carel Eiting de volle negentig minuten mee, alvorens hij vlak voor het laatste fluitsignaal naar de kant werd gehaald. De van Ajax overgekomen middenvelder werd afgelopen weekend in het thuisduel tegen Union Sint-Gillis (1-1) al na een uur gewisseld. Eiting verruilde Amsterdam deze zomer voor de club uit Vlaanderen en heeft zich direct in de Genkse basis gevoetbald. Eerder werd Eiting al door Ajax verhuurd aan Huddersfield Town.

KRC Genk gaat door de minimale overwinning in Oostenrijk samen met West Ham United aan de leiding in groep H. The Hammers waren vanavond met 2-0 te sterk voor Dinamo Zagreb. Zondag brengen Van den Brom en Eiting een bezoek aan Sint Truiden.