Vitesse ziet grote concurrenten doelpuntrijk gelijkspelen

16 september 2021, 20:51

De wedstrijd tussen Stade Rennais en Tottenham Hotspur in de Conference League heeft geen winnaar opgeleverd. De concurrenten van Vitesse kwamen woensdag een keer op voorsprong, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt (2-2). Voor Steven Bergwijn werd het een vervelende avond.

Bergwijn ontbrak afgelopen weekend nog in de selectie van Spurs voor de uitwedstrijd tegen Crystal Palace (3-0 verlies), maar verscheen tegen Rennes aan de aftrap. Heel lang stond de Nederlandse aanvaller echter niet op het veld. Toen de wedstrijd een halfuur oud was, moest hij zich noodgedwongen laten wisselen. Door een tik op kuit van Rennes-middenvelder Benjamin Bourigeaud moest Bergwijn de strijd staken.

Op het moment dat Bergwijn naar de kant werd gehaald, hadden beide teams één keer gescoord. Spurs was na tien minuten op voorsprong gekomen nadat Loïc Badé een voorzet van Harry Kane per ongeluk achter zijn eigen doelman had gewerkt. Rennes, met voormalig Ajax-doelwit Kamaldeen Sulemana binnen de lijnen, rechtte snel de rug en kwam halverwege de eerste helft op 1-1 door een doelpunt van Flavien Tait.

Niet alleen Bergwijn viel uit bij Spurs. Ook Lucas Moura haakte geblesseerd af, terwijl Harry Kane tien minuten na rust eveneens werd gewisseld. Zonder de aanvallers kwamen de bezoekers twintig minuten voor tijd op achterstand. Gaëtan Laborde maakte op aangeven van Sulemana de 2-1. Dat was niet genoeg voor de zege, want vijf minuten later volgde de gelijkmaker van Højbjerg.