Invaller Becker kan nederlaag in Feyenoord-poule niet voorkomen

16 september 2021, 21:07

Slavia Praag is het Conference League-avontuur begonnen met een 3-1 overwinning op Union Berlin. Dat betekent dat de ploeg uit Tsjechië na de eerste speelronde bovenaan staat in de poule waar ook Feyenoord inzit. De Rotterdammers speelden dinsdagavond doelpuntloos gelijk tegen Maccabi Haifa.

Sheraldo Becker begon op de bank bij Union, terwijl Rick van Drongelen niet eens ingeschreven is voor het Europese toernooi. De Duitsers begonnen slecht aan de wedstrijd tegen de Tsjechen. Na ongeveer twintig minuten zorgde Alexander Bah voor de openingstreffer. Na een afgeslagen hoekschop volleerde hij de bal op prachtige wijze tegen de touwen.

Voor rust leek het al een onmogelijk karwei te worden voor de Duitsers tegen de Tsjechen. Na veertig minuten ontving Paul Jaeckel zijn tweede gele kaart. Maar Union gaf niet op en bleef vechten voor een goed resulaat. Na zestig minuten kwam en maar liefst vier keer vers bloed in het veld voor de Berlijnse club. Onder andere Sheraldo Becker mocht het veld in. Daarin gaf hij meteen zijn vistekaartje af. De aanvaller gaf de assist bij de gelijkmaker van Kevin Behrens, een andere invaller.

Maar een goed resultaat leverde het uiteindelijk niet op. Jan Kuchta en Ivan Schranz zorgden in de tweede helft nog voor twee doelpunten voor de Tsjechen. Daardoor is die ploeg nu de eerste koploper in de Feyenoord-poule. Slavia speelt over twee weken tegen de ploeg van Arne Slot.