Doelpuntenmaker Doekhi tevreden: "Werpt zijn vruchten af"

16 september 2021, 21:34

Danilho Doekhi had een belangrijke bijdrage in de 0-2 overwinning op NS Mura. Daardoor staat Vitesse na een duel boven Tottenham Hotspur en Stade Rennais in de Conference League-poule. Die ploegen hielden elkaar namelijk in evenwicht.

"Ik vond dat wij de betere ploeg waren, dus het is een terechte overwinning. Maar het was niet super makkelijk, 0-2 is natuurlijk ook geen overdreven grote uitslag. Je moet de hele wedstrijd scherp blijven. Je weet dat zij in een goed resultaat geloven als het nog 0-0 of 0-1 staat. Hoe langer de marge zo klein blijft, hoe meer zij erin gaan geloven. Dan is het belangrijk om snel te scoren en afstand te nemen", vertelt de aanvoerder van de Arnhemmers in gesprek met ESPN.

Sondre Tronstad scoorde de openingstreffer na een half uur. Daarna duurde het veertig minuten voor de marge verdubbeld werd. Doekhi zorgde voor dat doelpunt uit een hoekschop. "De eerste helft was ik ook al dichtbij. We weten dat we gevaarlijk zijn uit corners en vrije trappen. Daar hebben we veel op getraind, dus het is mooi dat het zijn vruchten afwerpt", vertelt de centrale verdediger, die het begin van het seizoen miste door een kwetsuur.

"Ik ben helemaal terug. Ik heb na mijn blessure nu twee wedstrijden gespeeld", aldus Doekhi, die ook kritisch blijft na de overwinning op de Sloveense tegenstander. Vlak voor de tweede treffer was NS Mura drie keer gevaarlijk in de tegenaanval. "Dat is een stukje scherpte of gemakzucht. Eigenlijk moet je blijven doen wat je doet. Daar moeten we voor waken, maar gelukkig viel daarna snel de 0-2", besluit de doelpuntenmaker tevreden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen