Karsdorp belangrijk bij geniale goal, Menig en Lammers juichen

16 september 2021, 23:12

PSV, AZ en Vitesse kwamen vanavond in actie in de Europa League en de Conference League, maar ook meerdere Nederlanders kwamen in actie met buitenlandse ploegen. Sam Lammers, Rick Karsdorp en Queensy Menig kunnen allemaal met een tevreden gevoel terugkijken op de eerste Europese speelronde van het seizoen.

Eintracht Frankfurt - Fenerbahçe 1-1

Sam Lammers heeft zijn eerste doelpunt voor Eintracht Frankfurt te pakken. Mesut Özil zorgde voor de eerste treffer in het duel tussen de Duitse ploeg en Fenerbahçe en de Nederlander zorgde voor de gelijkmaker. De huurling van Atalanta Bergamo kreeg een niet te missen kans na een voorzet vanaf de linkerflank. Na rust dacht hij zelfs de matchwinner te worden, maar zijn tweede treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Overigens zagen de Turken ook een doelpunt afgekeurd worden. Mergim Berisha dacht in de blessuretijd voor de winnende goal te zorgen, maar dat feest ging niet door. Lammers pakte dus een punt.

AS Roma - CSKA Sofia 5-1

AS Roma kwam nog op achterstand tegen CSKA Sofia door een prachtig schot van Graham Carey in de rechterbovenhoek. Ondanks die verrassing, beleefde de ploeg van Jose Mourinho een moeiteloze avond. Rick Karsdorp was van grote waarde bij de gelijkmaker in de 25e minuut. Hij gaf de assist op Lorenzo Pellegrini, die de bal op geweldige wijze over de keeper werkte. Het bleek het begin van een walk-over. Uiteindelijk werd het namelijk 5-1 door treffers van Stephan El Shaarawy, nogmaals Pellegrini, Gianluca Mancini en Tammy Abraham. Het betekende een mooie zege voor Karsdorp en teleurstelling bij basisspelers Jurgen Mattheij en Yanic Wildschut.

Partizan Belgrado - Anorthosis Famagusta 2-0

Queensy Menig heeft zijn visitekaartje afgegeven bij Partizan Belgrado. De Serviërs wonnen met 2-0 van het Cypriotische Anorthosis Famagusta. De aanvaller, die deze zomer de overstap maakte van FC Twente naar Partizan, zorgde voor de openingstreffer op slag van rust. Uit een rebound reageerde hij alert na matig ingrijpen van de keeper. Rond de zeventigste minuut werd de marge verdubbeld. Nemanja Jovic bediende Ricardo Gomes met een goede pass. Daardoor begint Menig met een driepunter aan het Conference League-avontuur.

Lees ook: Nederlander Frimpong is goud waard voor winnend Leverkusen

Lees ook: Bergwijn kent ongelukkige start in Conference League

Lees ook: Invaller Becker kan nederlaag in Feyenoord-poule niet voorkomen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen