PSV en AZ balen na puntenverlies bij Europese start

17 september 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 16 september.

PSV moet genoegen nemen met punt na heerlijk voetbalgevecht

PSV is de groepsfase van de Europa League gestart met een 2-2 gelijkspel tegen Real Sociedad. De Eindhovenaren zullen daar een dubbel gevoel aan overhouden. Enerzijds waren ze een lange tijd de betere ploeg en hadden ze er meer uit kunnen halen, anderzijds knokten ze zich knap terug van een achterstand. Mario Götze was de grote uitblinker bij PSV. Hij maakte de 1-0 en verzorgde de assist voor de 2-2 van Cody Gakpo.

Derksen kritisch op keuzes Schmidt: "Het wordt één chaos"

PSV speelde 2-2 tegen Real Sociedad. De Eindhovenaren kwamen na rust terug van een achterstand, maar Roger Schmidt wist met zijn wissels de overwinning niet meer te pakken. Johan Derksen is dan ook kritisch op het wisselbeleid van de Duitse oefenmeester na het puntverlies.

Gakpo kritisch na gelijkspel: ''Moeten we aandacht aan besteden"

PSV en Real Sociedad speelden in een spannende en leuke wedstrijd met 2-2 gelijk. Cody Gakpo zorgde voor de gelijkmaker, maar hij was niet helemaal tevreden na het laatste fluitsignaal. De aanvaller vond de Eindhovenaren te slordig aan de bal. Waar dat aan lag? Hij vond het moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen direct na het Europa League-duel.

AZ doet zichzelf veel tekort op bezoek bij Randers

AZ is in de uitwedstrijd tegen Randers teleurstellend begonnen aan de groepsfase van de Conference League. De Alkmaarders moesten zich donderdagavond tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel. Het elftal van Pascal Jansen was negentig minuten de bovenliggende partij en had AZ de overwinning daarmee binnen handbereik. Standaardsituaties van de Deense bekerwinnaar bezorgden AZ toch een kater.

Jansen en Wijndal treuren om tegengoals: ''Dit vraagt de aandacht''

AZ slaagde er donderdag niet in haar Conference League-campagne af te trappen met winst. De Alkmaarders kwamen twee keer aan de leiding, maar moeten uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 2-2. Owen Wijndal en trainer Pascal Jansen zijn niet blij met het onnodige puntverlies.

Vitesse hoeft niet diep te gaan voor uitstekende start in Europa

Vitesse is groepsfase van de Conference League met een 0-2 zege op NS Mura goed gestart. Sondre Tronstad schoot zijn ploeg na een halfuur op voorsprong, waarna Danilho Doekhi een dominant Vitesse in de tweede helft met een machtige kopbal in veilige haven bracht.

Letsch weer blij met Tannane: ''Hij laat zien wat voor speler hij is''

Vitesse wist donderdag haar eerste groepswedstrijd in de Conference League tegen Mura winnend (0-2) af te sluiten. Coach Thomas Letsch was na afloop in zijn nopjes en dan vooral met één speler in het bijzonder.