Transferweekje: Koeman onder vuur, wat doet Van de Beek?

18 september 2021, 15:17

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om spelers van andere clubs met rust te laten. Er wordt volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Koeman wéér onder vuur

De 0-3 Champions League-nederlaag tegen Bayern München is in Barcelona slecht gevallen. Het was deze week chaotisch op de club, waarbij ook de positie van Ronald Koeman - zo'n drie maanden nadat hij na een lange soap toch mocht aanblijven - direct weer ter discussie stond. Verschillende Spaanse media vroegen zich af of de Nederlander het nog lang volhoudt bij Barça. Mundo Deportivo vreesde voor een 'Ernesto Valverde-scenario', verwijzend naar de in 2020 ontslagen trainer en Sport beweerde zelfs dat Koeman een ultimatum is gesteld. Vice-voorzitter Eduard Romeu verzekerde echter dat de trainer voorlopig veilig is. Hoeveel zijn woorden waard zijn, zal de komende tijd blijken. 

{image[350208][right-half][]}Liverpool gaat voor winterse stunt

Liverpool kende een rustige transferzomer, maar kan in de winter wel voor veel vuurwerk op de markt gaan zorgen. Volgens het Spaanse Todo Fichajes hoopt de club dan namelijk recordspits Robert Lewandowski over te nemen van Bayern München. De nu 33-jarige spits is geen onbekende van trainer Jurgen Klopp; de twee werkten eerder samen bij Borussia Dortmund. Toch is nog maar de vraag - als het gerucht al waar is - of Liverpool er ook daadwerkelijk in zou slagen de Pool binnen te halen. Lewandowski ligt in München nog vast tot medio 2023, wat ongetwijfeld tot een enorme vraagprijs zal leiden. 

Van de Beek moet tweede bankseizoen voorkomen

De situatie van Donny van de Beek wordt met de week pijnlijker. Aan het einde van de transferperiode liet zijn trainer Ole Gunnar Solskjaer nog weten heel erg te hopen dat de Nederlander bij Manchester United zou blijven, maar zijn uitzicht op speelminuten is inmiddels alweer flink afgenomen. Paul Ince liet onlangs duidelijk weten dat er geen enkel perspectief voor hem is, Berbatov[a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/390558/berbatov-ziet-probleem-voor-van-de-beek-tijd-begint-op-te-raken/,_blank, ziet het ook niet meer goed komen] en door The Sun werd hij al helemaal de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/390481/van-de-beek-afgemaakt-ongebruikt-onnodig-en-ongewenst/,_blank,grond] in getrapt. Memphis Depay koos na een ongelukkige periode bij United eieren voor zijn geld en maakte via een omweg alsnog zijn dromen waar. Van de Beek heeft nu al twee transferperiodes geduld gehad, maar in de winter lijkt het toch echt tijd voor uitweg in deze uitzichtloze situatie.

Roep om Onana steeds groter bij Ajax

De meningen over de situatie van André Onana lopen zeer uiteen. Eerder betoogde Hugo Borst dat Ajax niets meer te maken moet willen hebben met 'verrader' Onana, terwijl Johan Dersen ervoor pleit de man een flink contract aan te bieden, waardoor hij weer tientallen miljoenen waard wordt. Zijn contract loopt komende zomer af en zijn concurrenten laten het bij Ajax momenteel afweten. Maarten Stekenburg door een blessure en Remko Pasveer door matige prestaties. Inter trekt hard aan de doelman, Ajax-watcher Dick Sintenie [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/389975/ajax-watcher-vermoedt-onana-heeft-al-lang-deal-gesloten/,_blank,denkt] dat hij al een akkoord heeft bereikt met een andere club, maar Ajax [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/390385/serieuze-hoop-op-onana-niet-voor-niets-ingeschreven-voor-cl/,_blank,hoopt] nog steeds dat hij gaat bijtekenen. Moet Overmars niet toch een flinke zak geld in de richting van de Kameroener schuiven?

{image[350156][right-half][]}PSV pakt door

PSV kent een zeer succesvolle tijd als het gaat om het verlengen van contracten. Mario Götze, Noni Madueke, Olivier Boscagli, Mauro Júnior, Yorbe Vertessen en Fodé Fofana: allemaal werden zij deze zomer langer vastgelegd. Armando Obispo moet de volgende speler worden die zijn handtekening zet onder een nieuwe verbintenis. Volgens het Eindhovens Dagblad is de verwachting dat het 'linksom of rechtsom' wel goedkomt. De intenties om langer met elkaar door te gaan zijn in elk geval uitgesproken door speler en club. Zo doet PSV, zonder geld uit te geven aan transfers, uitstekende zaken met het oog op de lange termijn. Maar ook de korte termijn. Het geeft immers binnen een selectie als er geen contractissues zijn. Voor Roger Schmidt uitstekende omstandigheden om verder te bouwen aan het team dat Ajax van de titel moet afhouden.

Toekomst Pogba

Over de toekomst van Paul Pogba is nog veel onduidelijk. Wat wel vaststaat is dat er de komende tijd nog veel gespeculeerd gaat worden over de Franse middenvelder. De 28-jarige Pogba beschikt bij Manchester United over een contract dat de volgende zomer afloopt. Lukt het de Engelse grootmacht niet om de sierlijke speler langer vast te leggen, dan loopt hij over een jaartje gratis de deur uit. "We zullen met Manchester United praten en zien wat er gebeurt. Juventus? Paul houdt nog steeds van Turijn. Er is een kans dat hij terugkeert naar Juventus, ja, maar dat hangt ook af van de plannen van Juventus", zei zaakwaarnemer Mino Raiola deze week tegenover Corriere dello Sport. Afgelopen zomer leek Pogba even op weg naar Paris Saint-Germain, maar concreet is de club uit de Franse hoofdstad nooit geworden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen