Begrip voor keuze Van Gaal: "Flekki is echt een goede keeper"

17 september 2021 – Christian Streich begrijpt als geen ander dat Louis van Gaal heeft besloten om Mark Flekken op te nemen in de voorselectie van Oranje. De trainer van SC Freiburg ziet de goalie namelijk iedere dag op het veld en is blij dat men in Nederland ook waardering toont voor zijn ontwikkeling.

Begrip voor keuze Van Gaal: "Flekki is echt een goede keeper"

"Louis van Gaal was op de eerste plaats eerlijk dat hij hem nog niet goed kende", sprak de trainer op een persconferentie. "Daarnaast is Flekki al een aantal jaren actief in Duitsland en is hij niet via bijvoorbeeld Ajax of Heracles Almelo naar Freiburg gekomen. Hij heeft zich via lagere competities omhoog gewerkt bij meerdere clubs. Hij heeft in Nederland niet in de spotlights gespeeld."

Streich ziet veel potentie in de 28-jarige doelman. "Hij is echt een goede keeper met een geweldige uitstraling. Er liggen dus zeker mogelijkheden, maar dat weten wij al veel langer. Wij waren er al snel uit dat hij onze eerste doelman zou worden als hij fit blijft. Als hij zich bij Freiburg kan laten zien, komt de nationale ploeg vanzelf. Dat is in mijn ogen logisch. Ik ben blij dat hij bij ons onder de lat staat."

Flekken speelde in Nederland in de jeugdopleiding van Roda JC Kerkrade, maar vertrok op jonge leeftijd al naar Duitsland. Daar speelde hij bij Alemannia Aachen, Greuther Fürth en MSV Duisburg. Inmiddels is hij bezig aan zijn vierde seizoen bij Freiburg, waarmee hij uitkomt in de Bundesliga. Zaterdagmiddag (15.30 uur) brengt Flekken met zijn werkgever een bezoekje aan FSV Mainz. Freiburg staat na vier wedstrijden op de vijfde plek.

Oranje

gerelateerd