'Emotionele' Vormer wilde aanvoerdersband inleveren

17 september 2021 – Ruud Vormer had het zwaar met zijn reserverol in het Champions League-duel van Club Brugge tegen Paris Saint-Germain. Zo zwaar zelfs, dat de Nederlander overwoog zijn aanvoerdersband in te leveren. Dat bevestigde trainer Philippe Clement vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie.

'Emotionele' Vormer wilde aanvoerdersband inleveren

Vormer kreeg maandag te horen dat hij niet zou starten in de eerste Champions League-wedstrijd. Die beslissing viel hem zo zwaar, dat hij bij Clement aangaf te twijfelen over zijn rol als aanvoerder. "Ik heb Ruud meteen geantwoord dat hij aanvoerder moest blijven", werd de oefenmeester geciteerd door Het Laatste Nieuws. "Ook bij andere clubs spelen clubiconen niet altijd alles. Kijk bijvoorbeeld naar Marco Reus bij Dortmund. Ik heb 'm gevraagd daar nog eens over na te denken en er een nachtje over te slapen."

Dat deed Vormer, die een dag later weer bijgedraaid was. Dat hij tegen PSG (1-1) uiteindelijk helemaal niet binnen de lijnen zou komen, was echter een volgende klap. "Ruud was opnieuw erg ontgoocheld", weet Clement. "Dat kan ik begrijpen. Hij moet echter weten dat de aanvoerdersband altijd van hem zal blijven hier. Wanneer hij invalt, behoort die band hem toe."

Ook komend weekend zal Vormer niet in actie komen, al heeft dat dit keer een andere reden. De middenvelder is er niet bij door een 'sluimerende achillespeesblessure'. Hij zal moeten toekijken hoe de koploper van België het opneemt tegen nummer vier Charleroi. 

UEFA Champions League

gerelateerd