Slot looft tegenstander PSV en spreekt zich niet uit over Schmidt

17 september 2021, 16:34

Feyenoord wacht zondagmiddag een lastige uitwedstrijd tegen koploper PSV. Ook trainer Arne Slot heeft gezien in wat voor bloedvorm de Eindhovenaren verkeren. Tijdens zijn persconferentie stelde hij dat hij de ploeg van Roger Schmidt op dit moment het Vollgasfussball ziet spelen waarover bij de aanstelling van de Duitse trainer gesproken werd.

"Ik ben zeker onder de indruk van hoe PSV zich dit seizoen presenteert", zei Slot over zijn aanstaande tegenstander. "Als je 0-4 bij Ajax wint en 0-3 bij AZ, zijn dat klinkende cijfers. De wedstrijd in Alkmaar had niet het wedstrijdbeeld van een 0-3, maar daarin heb je gelijk gezien waar PSV dit seizoen ook heel goed in is: met minieme kansen heel veel goals maken. Ze hebben vier jongens voorin die kansen benutten waar andere clubs in de Eredivisie misschien niet uit scoren. Maar daarnaast hebben ze ook echt een team dat met elkaar keihard werkt om de tegenstander het voetballen onmogelijk te maken."

En dus kan Feyenoord zondag aan de bak, al weet Slot dat zijn ploeg in staat is om weerstand te bieden. "Feyenoord heeft van Atlético gewonnen (de laatste oefenwedstrijd, 2-1, red.) en in tien officiële duels zeven keer de nul gehouden. In Utrecht (3-1, red.) kregen we ze uit standaardsituaties tegen, maar vanuit open spel is het ons heel goed gelukt om verdedigend goed te staan. Over het algemeen creëren we ook onze kansen, maar het gaat ook om de weerstand. Die zal zondag - samen met Atlético - het hoogst zijn wat we tot nu toe hebben gehad."

Hoewel het bij tegenstander PSV vaak de aanvallers zijn die indruk maken, zag de Feyenoord-trainer de ploeg tegen AZ juist ook verdedigend uitblinken. "Ze hebben in Alkmaar veel corners en vrije trappen tegen gehad, maar als ik me niet vergis is er niet één richting het doel gegaan. Dat is een vorm van volwassenheid die PSV ook herbergt. Dat is ook de reden waarom ze daar winnen. Een standaardsituatie kan het momentum in de wedstrijd compleet veranderen. Dat hebben we in Utrecht gemerkt."

Schmidt

Waar bij Feyenoord zelf de krappe selectie vaak benoemd wordt, krijgt Roger Schmidt juist regelmatig de kritiek dat hij te veel rouleert. Slot werd gevraagd wat hij daarvan vond, maar wilde zich daar niet over uitspreken. "Ik snap dat het voor analisten en journalisten hun taak is om ergens wat van te vinden. Ik merk ook dat ze vaak iets van Feyenoord vinden, waarbij ik denk: als je wist wat de achterliggende gedachte was, vond je dat misschien niet. Om nu de keuzes van Roger Schmidt te gaan beoordelen, zou ik daarom bijzonder ongepast vinden."

Lees ook: Feyenoord zonder Nelson naar PSV

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen