Guardiola in clinch met fans: "Na 5 jaar begrijpen ze me nog niet"

17 september 2021 – Hoewel het bij Manchester City op sportief gebied de afgelopen wedstrijden crescendo verloopt, is er buiten de lijnen onrust. Het begon allemaal met de oproep van Pep Guardiola richting de fans om het stadion voller te krijgen, wat niet in goede aarde viel bij de fans. Inmiddels heeft Guardiola wederom van zich laten horen en de oefenmeester weigert excuses aan te bieden.

Guardiola in clinch met fans: "Na 5 jaar begrijpen ze me nog niet"

Na de oproep van de Spanjaard heeft secretaris van de supportersvereniging van Manchester City Kevin Parker getergd gereageerd. "Hij begrijpt niet hoe moeilijk het voor sommige mensen is om op woensdagavond om 20.00 uur naar het stadion te komen. Ik ben erg teleurgesteld en weet niet wat Pep hiermee wil bereiken. We worden al bekritiseerd door anders clubs, dus onze manager moet dat niet erger maken. Houd het maar bij coachen."

Guardiola liet het daar niet bij zitten en tegenover de BBC haalde hij zijn gram. "Heb ik vrijdag gezegd dat ik teleurgesteld was dat het stadion niet vol zat? Het was slechts een verzoek. Ik ga me hier niet voor verontschuldigen. Na vijf seizoenen begrijpen ze me nog steeds niet. Ik weet hoe moeilijk het afgelopen seizoen was en we maken een afspraak om het zaterdag met zijn allen te doen."

Lees ook: Fans City wijzen Guardiola terecht: "Beperk je tot coachen"

Toch doet hij aan het einde van zijn interview nog een lijmpoging. "Het maakt niet uit hoeveel er komen, ik zal ervan genieten." In de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig waren er slechts 38.000 supporters aanwezig, terwijl er 55.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn in het Etihad Stadium. In de eerdere thuiswedstrijden tegen Norwich City en Arsenal was het stadion wel nagenoeg vol.

Premier League

gerelateerd