Parsons volgt met eerste opstelling Leeuwinnen koers Wiegman

17 september 2021 – Mark Parsons heeft zijn eerste opstelling als nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen onthuld. Daarin wordt vooral duidelijk dat de Engelsman geen rigoureuze wijzigingen doorvoert ten opzichte van voorganger Sarina Wiegman. Sisca Folkertsma is de enige nieuwe naam in de basis ten opzichte van de Olympische Spelen van afgelopen zomer.

Parsons volgt met eerste opstelling Leeuwinnen koers Wiegman

Folkertsma, die onder Wiegman eerder overigens wel regelmatig speelde, vervangt de geblesseerde Lynn Wilms op rechtsback. De overige tien namen zijn dezelfde die in de de laatste wedstrijd op de Olympische Spelen tegen de Verenigde Staten (verlies na penalty's) aan de aftrap stonden.

De voorhoede bestaat daarmee uit Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Lieke Martens. Jill Roord, Jackie Groenen en Danielle van de Donk beginnen op het middenveld en naast Folkertsma vormen Stephanie van der Gragt, Aniek Nouwen en Dominique Jansen de defensie voor het goal van Sari van Veenendaal. 

Om 20:45 uur begint Parsons aan zijn avontuur als trainer van de Oranjevrouwen met de thuiswedstrijd tegen Tsjechië. Het is het eerste duel in de WK-kwalificatiepoule, waar Wit-Rusland, IJsland en Cyprus de andere tegenstanders van Nederland zijn. Het WK wordt in 2023 gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland. 

Eredivisie

gerelateerd