Spartak wilde van Hendrix af, maar hij kiest voor Russische bank

17 september 2021, 20:40

Na een prima halfjaar is de situatie van Jorrit Hendrix bij Spartak Moskou plotseling helemaal omgedraaid. De Nederlander maakte in januari de overstap naar Rusland en werd al snel basisspeler, maar deze zomer mocht Hendrix alweer vertrekken van de club. De oud-PSV'er koos er echter zelf voor om niet in een grote competitie te spelen, maar op de Russische bank te gaan zitten.

Tegenover Sport 24 bevestigde algemeen directeur van Spartak Evgeni Melezjnikov dat de club graag wilde meewerken aan een vertrek van Hendrix. De club ondervond echter dat er geen andere partijen waren die hem definitief over wilden nemen, maar ging wel in gesprek met clubs uit Frankrijk en België die hem wilden huren. Hendrix verkiest echter een reserverol bij Spartak boven een nieuw avontuur.

Hendrix heeft nog een contract in Rusland tot de zomer van 2024 en speelde tot dusver negentien duels. Sinds de komst van de nieuwe trainer moet hij het doen met invalbeurten. Zijn club draait überhaupt niet bepaald goed, want het staat momenteel op de negende plek in de Russische competitie, terwijl de ploeg voorafgaand aan het seizoen titelaspiraties had.

Lees ook: Promes aast op terugkeer bij Oranje: "Van Gaal kent mijn potentie"

PSV deed Hendrix in januari voor een half miljoen euro van de hand, gezien hij ook daar niet altijd meer op een basisplaat kon rekenen. Op dat moment was hij al goed voor meer dan tweehonderdvijftig wedstrijden in PSV 1, waarin hij acht keer scoorde. Hoewel Hendrix in verdedigend opzicht altijd zijn mannetje stond, werd zijn positie vaak ter discussie gesteld door het gebrek aan voetballend vermogen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen