Probleemclub Lazio weer onder vuur: fans aangeklaagd

17 september 2021 – Lazio Roma staat in Italië te boek als meest controversiële club van het land. De supporters staan er slecht op in Europa en hebben zich wederom van hun slechtste kant laten zien. De fans zouden twee spelers van AC Milan namelijk racistisch hebben bejegend en dus is er een onderzoek gestart door de aanklagers van het federaal parket van de Italiaanse bond.

Probleemclub Lazio weer onder vuur: fans aangeklaagd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Vorig weekend stonden de twee ploegen tegenover elkaar in de competitie. De wedstrijd werd weliswaar in het Milanese Stadio Giuseppe Meazza afgewerkt, maar de uitsupporters hebben zich daar blijkbaar flink misdragen. Op verzoek van de thuisploeg is het onderzoek in werking gezet, waardoor de club een nieuwe straf boven het hoofd hangt.

Tiemoué Bakayoko en in mindere mate Franck Kessié zouden last hebben gehad van de uitingen. De clubgeschiedenis van Lazio Roma wordt overheerst door omkoopschandalen en de harde kern staat bekend om de fascistische en extreemrechtse opvattingen. Al vaker werden er zeer controversiële spandoeken getoond en marsliederen gezongen uit de tijd van Mussolini.

Lees ook: Lazio zwaar bestraft na gesjoemel met coronatests

Ook op het gebied van racisme heeft de club al de nodige incidenten gekend. In de winter van 2020 kreeg het een flinke boete na racistische spreekkoren aan het adres van Mario Balotelli. Een jaar eerder kondigde Lazio aan flinke maatregelen te nemen, na eerdere incidenten, maar de club heeft de supporters nog altijd niet onder controle. Zodoende blijft Lazio een groot probleemgeval in de Serie A.

Reacties

Serie A

gerelateerd