KKD: Paniek bij NAC, veel goals Ajax en bizarre top drie

17 september 2021 – Hoewel de club het seizoen begon met de ambitie om terug te keren naar de Eredivisie, bungelt NAC Breda momenteel onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. Na een nieuwe domper (1-2 verlies tegen FC Emmen), staat het nu op een troosteloze zeventiende plek. De Graafschap won de topper van Excelsior met 3-1, terwijl Jong AZ en Jong Utrecht momenteel bovenaan staan.

KKD: Paniek bij NAC, veel goals Ajax en bizarre top drie

Met diverse versterkingen als Ralf Seuntjens, Jarchinio Antonia en Odysseus Velanas hoopt NAC dit jaar een gooi te kunnen doen naar het kampioenschap. Dat pakt tot op heden echter totaal verkeerd uit, want tegen FC Emmen verloor het wederom, waardoor het slechts één overwinning boekte in de eerste zeven competitieduels. Maandag ging het af als een gieter door met 6-3 van Jong Ajax te verliezen en door doelpunten van Lorenzo Burnet en Rui Mendes houdt het nu alleen Helmond, Dordrecht en Telstar onder zich.

De Graafschap deelt dezelfde ambities als NAC, maar slaagt er iets beter in om deze na te streven. Het speelde vrijdag een cruciale wedstrijd tegen het verrassend goed presterende Excelsior en won knap met 3-1. Jasper van Heertum zette de ploeg op voorsprong en na de gelijkmaker van Marouan Azarkan waren Joey Konings en Elmo Lieftink de grote mannen met allebei een doelpunt. Zo klimt De Graafschap naar plek vijf en staat Excelsior op de derde plek.

De Rotterdammers moeten nu twee verrassende ploegen boven zich dulden, want Jong AZ is ondanks de 2-1 nederlaag tegen FC Den Bosch nog altijd koploper en Jong Utrecht heeft zich door de 0-3 zege opgewerkt naar plek drie. Jong Ajax heeft de 6-3 overwinning op NAC een goed vervolg gegeven door wederom veel doelpunten te maken. Bij de rentree van Mohammed Kudus, die de score opende, won het met 2-4 van Gertjan Verbeek.

Ook FC Volendam heeft goede zaken gedaan, het won namelijk met 2-1 van degradant VVV-Venlo. De teruggekeerde Robert Mühren was wederom trefzeker en was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Volendam staat zodoende op plek vier, terwijl VVV enorm teleurstelt met een tiende plek.

Alle uitslagen:
Almere City – Jong Ajax 2-4
De Graafschap – Excelsior 3-1
FC Den Bosch – Jong AZ 2-1
Volendam – VVV-Venlo 2-1
Helmond – Jong Utrecht 0-3
MVV – Eindhoven 1-0
NAC – FC Emmen 1-2
Roda JC – TOP Oss 2-0
Dordrecht - Telstar 0-1

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd