Schmidt over speelwijze Feyenoord: "Niet het belangrijkst"

17 september 2021 – Waar het PSV van Roger Schmidt een spectaculaire Europa League-avond tegen Real Sociedad (2-2) achter de rug heeft, wacht drie dagen later alweer de volgende topper. Zondag speelt het in eigen huis het competitieduel tegen Feyenoord. Duidelijk is daarbij dat de Eindhovenaren een ander Feyenoord kunnen verwachten dan vorig seizoen onder Dick Advocaat.

Schmidt over speelwijze Feyenoord: "Niet het belangrijkst"

"Afgelopen seizoen speelden ze heel verdedigend voetbal", herinnerde Schmidt zich in gesprek met ESPN. "Dat was de spelopvatting van hun trainer. Ze speelden met vijf, of soms zelfs met zeven man achterin." Dat er onder Arne Slot veel is veranderd, is ook Schmidt niet ontgaan. "Ze spelen aanvallender, met meer lef en meer druk op de bal. We verwachten een ander Feyenoord en daarmee een lastige wedstrijd."

Toch bestaat de kans dat de Rotterdammers tegen koploper PSV voor een voorzichtiger strijdplan kiezen. "Dat maakt voor mij niet uit", reageerde Schmidt. "We focussen ons op ons eigen spel en dan zien we wel wat ze hier gaan doen. We zullen ons voorbereiden op basis van de wedstrijden die ze al gespeeld hebben. Hun plan voor zondag weten we niet precies, maar dat is ook niet het belangrijkst. Dat moet altijd het geloof in je eigen kracht en eigen tactiek zijn."

Waar PSV nog geen punt verloor in de Eredivisie, eindigde het eerste Europa League-duel dus in een gelijkspel. Feyenoord kwam eerder deze week in actie tegen Maccabi Haifa in de Conference League en pakte eveneens een punt (0-0). In tegenstelling tot de koploper liepen de Rotterdammers wel al tegen puntverlies aan in de competitie: de wedstrijd tegen FC Utrecht ging met 3-1 verloren. De topper begint zondag om 14:30 uur. 

PSV

gerelateerd