Raiola speculeert over vertrek De Ligt bij Juventus

18 september 2021 – Mino Raiola sluit niet uit dat Matthijs de Ligt bezig is aan zijn laatste seizoen in dienst van Juventus. De wereldberoemde spelersmakelaar spreekt in een groot interview in Tuttosport zijn twijfels uit over de toekomst van de 22-jarige centrumverdediger in Turijn. De Ligt beschikt bij Juventus over een contract dat in de zomer van 2024 afloopt.

Raiola speculeert over vertrek De Ligt bij Juventus

De Ligt is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Juventus. De Nederlandse verdediger maakte twee jaar geleden voor 75 miljoen euro de overstap van Ajax naar de Italiaanse grootmacht. Na een moeizaam begin is de 31-voudig Oranje-international inmiddels al langere tijd een gewaardeerde kracht bij de recordkampioen van de Serie A. Of De Ligt ook volgend seizoen op de loonlijst staat bij Juventus, is volgens Raiola nog maar de vraag.

"De Ligt is een van de beste centrumverdedigers van Europa. Hij zou Juventus aan het einde van het seizoen kunnen verlaten. De transfermarkt werkt soms zo", aldus Raiola, die er rekening houdt dat Alessio Romagnoli van AC Milan de vervanger van De Ligt wordt. "Hij zou de overstap naar Juventus kunnen maken omdat hij in juni uit zijn contract loopt. Samen spelen met De Ligt is een mogelijkheid, maar het is nog onzeker of De Ligt bij Juventus blijft."

De Ligt staat na iets meer dan twee seizoenen op 79 officiële optredens in het shirt van Juventus. Een week geleden werd hij door Massimiliano Allegri op de bank gezet toen de Oude Dame het in de competitie opnam tegen Napoli (2-1 verlies). De trainer koos toen voor Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci in het hart van de verdediging. Afgelopen dinsdag, toen Juventus het in de Champions League opnam tegen Malmö FF (0-3 winst), keerde De Ligt terug in de basis.

Serie A

gerelateerd