Lodewijks: "Daarin vind ik Bijlow wat dapperder dan Drommel"

18 september 2021 – Patrick Lodewijks vindt het jammer dat hij geen deel meer uitmaakt van de technische staf van het Nederlands elftal. In het kielzog van Frank de Boer werd de keeperstrainer na het teleurstellend verlopen EK ontslagen door de KNVB. De nieuwe bondscoach, Louis van Gaal, koos bij het samenstellen van zijn staf voor zijn vaste keeperstrainer: Frans Hoek. Hoewel Lodewijks nu zonder werkgever zit, volgt hij het voetbal nog op de voet. Komende zondag gaat hij eens goed zitten voor de kraker tussen PSV en Feyenoord.

Lodewijks: "Daarin vind ik Bijlow wat dapperder dan Drommel"

Lodewijks is, de periode onder Guus Hiddink in 2014 meegerekend, vijf jaar werkzaam geweest als keeperstrainer van Oranje. "Het is een beetje gemeengoed geworden dat als er een nieuwe hoofdcoach komt, er vaak ook wijzigingen in de staf zijn", blikt hij terug bij de NOS. "Dus op het moment dat Louis van Gaal bondscoach werd, wist ik dat de kans groot zou zijn dat ik niet zou kunnen blijven. Teleurstellend natuurlijk. Ik vond het een ontzettend leuke job. En ook eervol."

"Het is best bijzonder om je land te vertegenwoordigen en dan is het jammer dat het op deze manier stopt", gaat Lodewijks verder. "Als je zelf aantoonbaar heel grote fouten hebt gemaakt en daarop wordt afgerekend, is dat makkelijker te accepteren dan dat je weg moet omdat de hoofdcoach ontslagen wordt. Maar ja, ik zeg wel vaker: dat is de wereld waarin ik werk en gelukkig niet de wereld waarin ik leef."

Drommel en Bijlow
Komende zondag gaat Lodewijks de verrichtingen bij de topper tussen PSV en Feyenoord nauwlettend in de gaten houden. De keeperstrainer zal dan met name letten op Joël Drommel en Justin Bijlow, elkaars concurrenten bij Oranje. "Ik vind ze allebei voor hun leeftijd al redelijk allround. Ze kunnen allebei goed meevoetballen en durven beiden uit hun goal te keepen, al vind ik Justin daarin wel wat dapperder."

"Ze zijn op een goede manier eigenwijs, maar niet koppig. Rustige jongens, prettig om mee te werken. In topduels wordt van elke speler altijd net iets meer gevraagd. Ik ben benieuwd hoe deze jongens gaan reageren op dingen die misschien al in een vroeg stadium van de wedstrijd gebeuren. Een foutje bijvoorbeeld of een snelle tegengoal, of juist een goede redding. Dat vind ik heel interessant om te zien", besluit hij.

Feyenoord

gerelateerd