Willem II
1 – 1
Fortuna Sittard

Dit is het 'XXL-salaris' van Messi bij Paris Saint-Germain

18 september 2021 – Paris Saint-Germain maakte deze zomer van Lionel Messi de bestbetaalde speler van de Ligue 1. Het gerenommeerde L'Equipe weet precies hoeveel de 34-jarige aanvaller de komende jaren opstrijkt en onder de streep overhoudt als hij zijn contract tot medio 2024 uitdient.

Dit is het 'XXL-salaris' van Messi bij Paris Saint-Germain

PSG legde Messi deze zomer voor twee jaar met een optie voor een extra seizoen vast. Hoewel FC Barcelona geen transfersom hoefde te worden betaald, was het aantrekken van de zesvoudig winnaar van de Ballon d'Or een kostbaar project. Messi verdient in Parijs namelijk jaarlijks dertig miljoen euro, plus één miljoen euro in crypto.

Maar daar blijft het niet bij. Messi heeft weliswaar geen tekengeld gekregen, maar ontvangt wel een bonus als hij PSG besluit trouw te blijven. Draagt de Argentijn ook volgend seizoen het shirt van de Franse grootmacht om de schouders, dan krijgt hij een loyaliteitsbonus van tien miljoen euro. Daar komt nog een tien miljoen euro blij als hij in het seizoen 2023/24 ook in het Parc des Princes is te bewonderen.

Na belastingen zal Messi in drie jaar minimaal 110 miljoen euro verdienen. Een XXL-salaris, zo noemt de Franse sportkrant het. Op dit moment deelt de Argentijn de titel van best verdienende speler van PSG met zijn maatje Neymar. De andere steraanvaller, Kylian Mbappé, toucheert ook een vorstelijk salaris, maar verdient wel een stuk minder dan Messi en Neymar: jaarlijks twaalf miljoen euro.

Ligue 1

gerelateerd