Visser: "Derksen is een soort wappie avant la lettre"

18 september 2021 – Adriaan Visser stopt per 1 oktober als voorzitter van PEC Zwolle. In een uitgebreid interview in De Stentor blikt de zeventigjarige bestuurder terug op de afgelopen 12,5 jaar als preses van de club. Daarbij komt onder meer de kritiek die Visser van Johan Derksen kreeg ter sprake.

Visser: "Derksen is een soort wappie avant la lettre"

Visser werd in 2009, toen hij nog maar twee maanden werkzaam was als voorzitter, 'de falende vuilnisman van FC Zwolle' genoemd door Derksen. Daarmee refereerde de analist aan het verleden van Visser als CEO van afvalverwerker SITA. "Derksen is een soort wappie avant la lettre. Die roept maar wat en moet vanwege zijn rol overal een mening over hebben. En toen hij dat over mij schreef, was ik nog maar een paar weken voorzitter. Hoe kun je dan al een gefundeerd oordeel over iemand hebben?", kijkt Visser daar nu op terug.

Derksen stelde dat Visser de Overijsselse club bedrijfsmatig en niet als voetbalman ging runnen. "Lijkt me ook logisch. De B van BVO staat niet voor niets voor betaald. Maar dat krijg je dus als je met z'n allen roept dat een clubvoorzitter een voetbalman moet zijn. Dan houd je dat met z'n allen vanzelf in stand. Ik heb denk ik wel bewezen dat je in deze functie echt geen voetbalachtergrond hoeft te hebben", slaat hij terug.

Onder Visser won PEC Zwolle in 2014 de KNVB Beker. Na dat succes werd weleens gezegd dat de voorzitter te veel in zichzelf is gaan geloven. "Dat is nu kennelijk de voetballerij. Zoals ze ook heel slecht op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen van mensen die jarenlang iets voor de club hebben betekend. Neem Gerard Nijkamp. Je kan toch niet met droge ogen beweren dat hij bij PEC, als technisch directeur, er een puinhoop van heeft gemaakt? Joop Munsterman idem dito. Die heeft in FC Twente zijn hele ziel en zaligheid gelegd. Maar hij wordt volledig afgeserveerd."

Eredivisie

gerelateerd