De Boer: "Als ik het iemand gun, dan is het zeker Louis"

18 september 2021 – Frank de Boer heeft voor het eerst met de media gesproken over zijn vertrek bij het Nederlands elftal. De voormalig bondscoach heeft alles een plekje kunnen geven en gunt zijn opvolger, Louis van Gaal, het beste.

De Boer: "Als ik het iemand gun, dan is het zeker Louis"

De Boer stapte eind juni na het teleurstellend verlopen EK op als bondscoach van Oranje. "Dat is achter de rug. Dat heb ik een plek gegeven. Er is genoeg tijd overheen gegaan, we gaan nu over tot de orde van de dag", zegt hij in een video-item van het Algemeen Dagblad.

Lees ookCoach De Boer wil stoppen: zaakwaarnemer solliciteert bij Ajax

Het lukte De Boer niet om Oranje naar succes te leiden. Op het EK werd het Nederlands elftal in de achtste finale uitgeschakeld door Tsjechië. "Natuurlijk is het lastig. Je hebt een bepaald idee hoe je zo'n toernooi gaat beleven. Dat was in ieder geval niet zó in mijn dromen."

Met Van Gaal aan het roer lijken betere tijden aan te breken. De eerste resultaten in de WK-kwalificatie zijn in elk geval hoopgevend. "Of het lastig is om naar hem te kijken? Nee hoor. Ik heb natuurlijk een hartstikke goed contact met hem. Ik heb hem nog gesproken. Ik ben heel blij dat hij het goed doet. We weten allemaal dat het een toptrainer is. Als ik het iemand gun, dan is het zeker Louis."

Oranje

gerelateerd