'Ziyech weigert terug te keren bij nationale ploeg Marokko'

18 september 2021 – Hakim Ziyech is voorlopig mogelijk niet meer in het shirt van Marokko te bewonderen. Als men enkele Marokkaanse media mag geloven, weigert de Chelsea-speler om terug te keren bij zijn nationale ploeg. Reden hiervoor is zijn geschil met bondscoach Vahid Halilhodzic. 

'Ziyech weigert terug te keren bij nationale ploeg Marokko'

Eerder liep de onenigheid tussen de twee al uit de hand, met als gevolg dat Ziyech er tijdens de laatste interlandperiode niet bij was. Halilhodzic was het gedrag van de oud-Ajacied zat, zo vertelde hij openlijk in de pers. Ziyech weigerde volgens hem om te trainen en zou hebben gedaan alsof hij geblesseerd was om niet te hoeven spelen. De spelmaker liet op zijn beurt van zich horen op Instagram. 'De volgende keer dat je praat, spreek dan de waarheid', schreef hij destijds.

Ook de komende tijd zal Ziyech naar verluidt dus niet op een oproep hoeven rekenen. Als Halilhodzic al besluit om hem toch weer bij de selectie te halen, lijkt het erop dat hij in dat geval zelf zal weigeren. In de Marokkaanse media wordt gesuggereerd dat hij het shirt van zijn nationale ploeg pas weer aantrekt, wanneer Halilhodzic vertrekt. Dat lijkt voorlopig echter niet aan de orde. 

Ziyech speelde in zijn loopbaan 39 wedstrijden voor de nationale ploeg van Marokko, waarin hij vijftien keer scoorde en tien assists leverde. Toen Halilhodzic in 2019 net bondscoach was, droeg hij zelfs twee wedstrijden de aanvoerdersband. Inmiddels is hun relatie dus flink bekoeld. Marokkaanse media schreef achteraf dat Ziyech het nooit fijn heeft gevonden om onder hem te spelen. 

Eredivisie

gerelateerd