Schmidt denkt aan rouleren in topper, één twijfelgeval PSV

18 september 2021, 16:43

Het is nog de vraag hoe PSV zondagmiddag aantreedt in de topper tegen Feyenoord. Roger Schmidt zag het grootste deel van zijn ploeg het midweekse programma zonder problemen doorstaan, maar overweegt toch opnieuw om te rouleren om fit aan de aftrap te staan. Phillipp Mwene geldt sowieso als twijfelgeval tegen de Rotterdammers.

Dat maakt de trainer daags voor de wedstrijd bekend tegenover het Eindhovens Dagblad. PSV speelde donderdagavond nog een zware wedstrijd tegen Real Sociedad (2-2), terwijl Feyenoord dinsdag in actie kwam en dus twee dagen langer rust had. "We hebben zondag een goed uitgeruste ploeg nodig om thuis het beste van onszelf te laten zien", legde Schmidt zijn afweging uit.

Of en hoe Schmidt zijn elftal gaat aanpassen, is een dag voor het duel ook voor hemzelf nog de vraag. De trainer erkende dat hij een aantal wisselingen overweegt, maar stelde dat dit ook tijdens de wedstrijd kan gebeuren. De enige die er in ieder geval niet bij is, is Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan stond zaterdag wel weer op het trainingsveld (daar trainde hij individueel) en ligt op koers om op korte termijn terug te keren, maar de wedstrijd tegen Feyenoord komt nog te vroeg.

"We zijn in goede vorm en hadden een teleurstelling te verwerken omdat we tegen Sociedad niet wonnen", zei Schmidt verder over de stemming in Eindhoven. "De sfeer in ons stadion was fantastisch. Wat we van onszelf verwachten konden we in de praktijk brengen. Tegen Feyenoord moeten we weer klaar zijn. Het is een enorm belangrijke wedstrijd, die goed voor het zelfvertrouwen kan zijn." De aftrap in het Philips Stadion vindt zondagmiddag om 14:30 uur plaats. 

Lees ook: Schmidt over speelwijze Feyenoord: "Niet het belangrijkst"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen