FC Barcelona
0 – 0
Real Madrid
Ajax
0 – 0
PSV

Bosz legt focus niet op Mbappé en wil 'teamreactie' tegen Messi

18 september 2021 – Peter Bosz lijkt het bij Lyon na een moeizame start inmiddels beter op de rit te hebben. Dit weekend staat hem echter een zware kluif te wachten: de uitwedstrijd tegen de nog ongeslagen sterrenformatie van Paris Saint-Germain. Vanzelfsprekend werd de Nederlandse trainer tijdens zijn persconferentie gevraagd hoe hij de gevreesde voorhoede van de koploper wil afstoppen.

Bosz legt focus niet op Mbappé en wil 'teamreactie' tegen Messi

Dat begon met een vraag over Kylian Mbappé, achter wiens naam nog een vraagteken staat. Of de aanvaller de wedstrijd wel of niet haalt, maakt voor Bosz echter weinig uit. "Mijn tactiek is niet op Mbappé afgestemd. Natuurlijk kennen we de spelers van PSG goed en zullen we goed georganiseerd moeten staan om ze af te stoppen, maar we hebben onze eigen manier van spelen. We zullen zien of we die kunnen toepassen op het Parc des Princes."

Lees ook: PSG mogelijk niet met droomvoorhoede tegen Lyon van Bosz

Uiteraard is ook Lionel Messi dit seizoen een speler om op te letten bij PSG. "Ik geloof erin dat het het beste is om een collectief antwoord te komen", werd Bosz door L'Equipe geciteerd over de manier om Messi af te stoppen. "Ik heb veel van zijn wedstrijden gezien, ik bleef er vaak voor thuis. Ik ben blij om tegenover hem te staan en zal nog blijer zijn als we hem verslaan."

"Het zal niet makkelijk worden", ging Bosz verder. "Hij heeft buitengewone kwaliteiten. Er is een teamreactie nodig." Op de vraag of hij hard aangepakt moet worden. "Ten eerste moet je respect voor hem tonen, maar natuurlijk moet je wel hard zijn zoals je dat bij andere spelers ook bent. Als je tegen Messi te lief speelt, dan begint hij te dribbelen..."

De ontmoeting van Bosz' Lyon - de nummer zeven van de Ligue 1 - en PSG staat zondagavond om 20:45 uur op het programma. 

Ligue 1

gerelateerd