Liverpool loopt mede dankzij assist Van Dijk uit na misstap City

18 september 2021 – Liverpool is voor even de nieuwe koploper van de Premier League. Die positie bereikte het door met 3-0 te winnen van Crystal Palace. Hoewel enkele concurrenten het puntenaantal van The Reds (dertien) dit weekend nog kunnen evenaren, geldt dat niet meer voor Manchester City. Die ploeg kwam thuis tegen Southampton niet verder dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel. 

Liverpool loopt mede dankzij assist Van Dijk uit na misstap City

Liverpool - Crystal Palace 3-0
Voorafgaand aan het duel van het nog ongeslagen Liverpool tegen Crystal Palace, was de vraag of Virgil van Dijk aan de aftrap zou verschijnen. De verdediger bleef ondanks dat hij zich fit voelde op de bank tijdens het Champions League-duel tegen AC Milan (3-2 winst), omdat Jurgen Klopp aangaf voorzichtig te zijn na zijn lange blessure. Toch durfde hij het vandaag wel aan, wat Van Dijk op zijn beurt beloonde met onder meer een assist.

Dat gebeurde ruim tien minuten voor tijd, toen Van Dijk een hoekschop doorkopte naar de volledig vrije Mo Salah. De Egyptenaar schoot binnen en zorgde daarmee voor de 2-0. De openingstreffer was kort voor rust al gemaakt door zijn aanvalspartner Sadio Mané. Ook toen was het een corner, waaruit Salah zijn inzet in eerste instantie nog gekeerd zag worden. Op de rebound van Mané had de doelman echter geen antwoord, waardoor hij zijn honderdste Liverpool-doelpunt kon vieren. 

Het zou uiteindelijk ook nog 3-0 worden. Weer was het een hoekschop, die dit keer wel weggewerkt kon worden door de bezoekers. Op het randje van het zestienmetergebied kwam de bal echter precies bij Naby Keïta. Hij haalde geweldig uit en zorgde daarmee dat Liverpool uiteindelijk een vrij ruime zege overhield aan het bezoek van Crystal Palace.

Manchester City - Southampton 0-0
Nog belangrijker is echter dat Liverpool door de zege is uitgelopen op achtervolger Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola - die zich deze week niet populair maakte bij zijn eigen achterban - zocht negentig minuten naar de ruimte in de stugge defensie van The Saints, maar produceerde in de gehele wedstrijd niet één schot op doel. Ook Southampton kwam niet tot scoren tegen de defensie waar ook Nathan Aké als basisspeler deel van uitmaakte. 

De wedstrijd eindigde daardoor in 0-0, al had het nog erger af kunnen lopen voor The Citizens. Na iets meer dan een uur spelen leek Kyle Walker de wedstrijd namelijk voor zijn ploeg te verpesten. Zijn ingreep werd in eerste instantie bestraft met een rode kaart en een strafschop, maar na een minutenlang VAR-moment werden beide beslissingen teruggedraaid. Zo moest ook Southampton genoegen nemen met een punt, al zal dat voor The Saints een stuk makkelijker te accepteren zijn dan voor de thuisploeg.

Overige uitslagen:
Burnley - Arsenal 0-1
Norwich City - Watford 1-3

Premier League

gerelateerd