VAR staat zege Brobbey-loos Leipzig in de weg

18 september 2021 – RB Leipzig is zaterdagavond op bezoek bij 1. FC Köln niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Meerdere keren dachten ze recht te hebben op meer, maar steeds verpestte de VAR het feest van de bezoekers. Twee doelpunten werden afgekeurd en ook bij de treffer van Köln besliste deze in het nadeel van de ploeg van Jesse Marsch.

VAR staat zege Brobbey-loos Leipzig in de weg

Leipzig zou een van de voornaamste uitdagers van Rekordmeister Bayern München moeten zijn, maar is het Bundesliga-seizoen niet goed begonnen. Met slechts één overwinning en liefst drie nederlagen uit vier wedstrijden ging het op bezoek bij Köln, dat zelf verrassend in de subtop staat. In Keulen moest er gewonnen worden om daar iets aan te veranderen.

Al vroeg in de wedstrijd leek Leipzig goed op weg. Dominik Szoboszlai werd alleen voor de keeper gezet en benutte die kans ook, maar de VAR zag hoe hij daarbij met zijn voet buitenspel stond. Het was een terechte beslissing, waar er over de andere ingrepen meer twijfel bestond. Zo was het verdediger Mohamed Simakan die tegenstander Anthony Modeste in de voeten aanspeelde en zo in staat stelde Köln op voorsprong te zetten. Daarbij leek hij geduwd te worden, maar de videoscheidsrechter vond dit niet genoeg om het doelpunt te annuleren.

Zo'n tien minuten later werd voor de tweede keer een Leipzig-goal afgekeurd. Christopher Nkunku - eerder deze week de uitblinker namens Leipzig in het met 6-3 verloren spektakelstuk tegen Manchester City - zette een fraaie dribbel in in de zestien van Köln. Uiteindelijk liep hij zich echter vast, maar Emil Forsberg kon de bal op tijd uit zijn voeten oppikken en zelf de 1-1 binnenschieten. Dat dacht hij althans, want ook hier had de VAR buitenspel geconstateerd, al was dat dit keer een stuk minder duidelijk. 

Het zou uiteindelijk nog wel 1-1 worden, toen Amadou Haidara een hoekschop van dichtbij hard via de lat binnenkopte. Dit keer had de VAR echt geen enkele aanleiding om in te grijpen en dus was het 1-1. Verder dan dat kwam Leipzig niet en in de slotfase moest doelman Peter Gulasci zijn ploeg zelfs nog enkele keren redden. Brobbey zag het allemaal vanaf de kant gebeuren. Hij bleef opnieuw negentig minuten op de bank bij alweer het vierde puntverlies van zijn Leipzig. 

Bundesliga

gerelateerd