Italië direct Dumfries-gek: 'Hij benadert de perfectie'

19 september 2021 – Na een opstartperiode waarin Denzel Dumfries vooral geduld moest hebben op de bank van Inter Milaan, overtuigt hij steeds meer Italianen van zijn kwaliteiten. Zaterdag mocht hij tegen Bologna voor het eerst in de basis beginnen en dat luisterde hij op met een assist. In de met 6-1 gewonnen wedstrijd denderde hij als vanouds over de rechterflank en dat kwam hem op veel lof te staan.

Italië direct Dumfries-gek: 'Hij benadert de perfectie'

Vooral de Italiaanse krant La Repubblica was te spreken over zijn prestatie, die 'de perfectie benadert', terwijl hij direct al een nieuwe bijnaam heeft gekregen: 'de vliegende Hollander'. Het medium beloonde zijn uitstekende optreden dan ook met een rapportcijfer van een 7,5. Ook zijn trainer Simone Inzaghi was meer dan tevreden met de prestatie van Dumfries.

Na afloop van de wedstrijd liet hij in de persconferentie namelijk weten blij te zijn met zijn voortgang. "Dumfries heeft echt een geweldige wedstrijd gespeeld. Hij traint goed en klopt sneller aan de deur dan verwacht. Daarnaast is hij volop bezig met het leren van de Italiaanse taal. Het is een grote overwinning voor de fans. Een beter gevoel bestaat niet."

Lees ook: Dumfries laat zich gelden tijdens galavoorstelling Inter

Ook de krant La Gazzetta dello Sport was onder de indruk van zijn wedstrijd. 'Dumfries debuteerde in de basis weliswaar zonder te scoren, maar de rechtervleugel werd op een geweldige manier geplaveid. Hij speelde goed en deed Achraf Hakimi een beetje vergeten.' Zelf is Dumfries daar overigens helemaal niet mee bezig. "Of ik Hakimi doe vergeten? Daar denk ik niet aan. Ik ben erg trots dat ik hier überhaupt mag zijn."

Serie A

gerelateerd